Briedis izdara mājienu par nākamo cīņu, Latvijas basketbola izlasei jauns galvenais treneris – aizvadītās dienas aktualitātes

Mairis Briedis intervijā ”Proboxing fans” sacījis, ka būtu gatavs vēl nepāriet uz smagsvaru divīziju, ja būtu cīņa ar Lorensu Okoliju, kurš pagājušajā nedēļā ar nokautu pieveica Kšištofu Glovacki un ieguva WBO titula jostu, kas iepriekš bija Brieža īpašumā.

Par Latvijas basketbola izlases galveno treneri vakar oficiāli tika apstiprināts Itālijas speciālists Luka Banki. Treneris savulaik vadījis tādas komandas kā Sjēnas “Montepaschi”, Milānas “Olimpia”, Krasnodaras “Lokomotiv-Kuban” un Bambergas “Brose Basket”. Līgums noslēgts līdz Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām 2023. gadā, taču Basketbola savienība var pārtraukt sadarbību ātrāk, ja Latvija netiks nākamajā kvalifikācijas posmā.

Ar uzvarām Maiami WTA 1000 turnīru turpina Latvijas tenisistes. Aļona Ostapenko trīs setu cīņā pieveica Kirstenu Flipkensu ar 6:2, 5:7, 6:3, savukārt Anastasija Sevastova naktī uz piektdienu izcīnīja uzvaru pār 17 gadus veco amerikāņu tenisisti Koko Gofu – 1:6, 6:2, 6:3.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Spānija un Grieķija nospēlēja 1:1, Zlatans Ibrahīmovičs atdeva rezultatīvu piespēli Zviedrijas 1:0 uzvarā pār Gruziju, rezultatīvā mačā Polija cīnījās neizšķirti 3:3 ar Ungāriju, bet uzvaras izcīnīja Anglija (5:0 pret Sanmarīno) un Itālija (2:0 pret Ziemeļīriju).

Latvijas hokeja čempionāta pusfinālā “Olimp/Venta 2000” pārspēja HK “Liepāja” ar 5:2, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.

Līdz vakardienas plkst. 21:00 pēc Latvijas laika NBA komandas varēja veikt maiņu darījumus. Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas “Mavericks” pēdējā dienā no Ņūorleānas “Pelicans” ieguva snaiperi Dž. Dž. Rediku un itāļu basketbolistu Nikolu Meli, savukārt pretējā virzienā devās Džeimss Džonsons, Vess Ivundu un 2. kārtas drafta izvēle.

Mareks Mejeris ceturtdienas vakarā guva desmit punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus, palīdzot “Parma” pieveikt “Balkan” ar 84:62 un iekļūt FIBA Eiropas kausa “Final 4”.

sportapils