Narkotiku esamība PK norises vietā var beigties ar nāvessodu

Novembra beigās Katarā sāksies četrgades lielākais futbola notikums – Pasaules kauss. Zināms, ka līdzjutējiem, lai vēl vairāk iejustos spēles ritmā, patīk pamalkot alkoholiskos dzērienus, taču ir tādi, kas izmanto aizliegtās vielas jeb narkotikas. Tie, kas to plāno darīt Katarā, var saskarties ar nāvessodu.

Pirms gada lielais Eiropas futbola čempionāta fināls norisinājās Londonā starp Anglijas un Itālijas valstsvienībām. Simtiem cilvēki, kuri bija lietojuši gan alkoholu, gan narkotiskās vielas, centās tikt cauri turniketiem, lai gan nebija iegādājušies biļetes uz maču.

Kopumā fināla norises vietā valdīja liels haoss, un 20 cilvēki tika arestēti. Angļu līdzjutēji zināmi kā agresīvi un alkoholu mīloši, taču došanās uz Kataru būs ļoti dārga finansiāli, jo jau nokļūšana valstī būs dārga, kā arī tur uz vietas jārēķinās ar lielām izmaksām gan par dzīvošanu, gan alus iegādi.

Katara brīdinājusi, ka tie līdzjutēji, kas tiks pieķerti narkotiku, piemēram, kokaīna glabāšanā, var nonākt lielās nepatikšanās. Valsts likumi paredz, ka narkotiku ievešanas gadījumā cilvēkiem draud 20 gadu cietumsods un naudassods starp 25 un 77 tūkstošiem eiro. Ja cilvēki tiek pieķerti atkārtoti šo noteikumu pārkāpšanā, draud pat nāvessods.

Lielbritānijas valdība jau brīdinājusi visus līdzjutējus par stingrajiem likumiem Katarā un drošības pasākumiem, kas tiek piemēroti ieceļojot valstī. “Pret nodarījumiem saistībā ar narkotikām ir nulles tolerance. Sodi par narkotiku lietošanu, kontrabandu un glabāšanu ir bargi,” sacīja valdība.

Pasaules kauss risināsies Katarā no 21. novembra līdz 18. decembrim. B grupā līdz aizvadītajai nedēļas nogalei bija zināmas trīs dalībnieces – Anglija, Irāna un ASV. Svētdienas vakarā Velsas un Ukrainas valstsvienības noskaidroja pēdējo turnīra dalībnieci, un Velsa tika pie ceļazīmes, uzvarot maču ar 1:0.

sportapils