10 tūkstoši par biļetēm un mūža aizliegums apmeklēt spēles: “Warriors” zvaigznes līdzinieks sajauc apsargu galvas

NBA finālsērijā aizvadītas piecas spēles starp Goldensteitas “Warriors” un Bostonas “Celtics”, vadībā ar 3-2 atrodoties pirmajiem. Pirms piektās spēles “Youtube” personība Davsons Gerlijs jeb “BigDawsTv” izskatījās kā “Warriors” spēlētājs Klejs Tompsons, tika līdz pat laukumam, taču vēlāk saņēma aizliegumu apmeklēt komandas mājas spēles uz mūžu.

Šī nebija pirmā reize, kad “BigDawsTv”, kuram “Youtube” platformā ir vairāk nekā astoņi miljoni sekotāju, devās uz “Warriors” spēli, esot komandas formastērpā un esot ļoti līdzīgam Tompsonam. Iepriekšējie notikumi risinājās gan regulārās sezonas ietvaros, gan Rietumu konferences fināla laikā, bet tagad, komandai spēlējot finālā, viņš nevarēja laist izdevību garām.

Ieradies dienu ātrāk, viesnīcā pie viņa ieradās frizieris, lai sakoptu matus un bārdu tā, lai izskatītos vēl līdzīgāks Tompsonam. Mugurā viņam bija basketbola apavi, “Warriors” mājas spēļu šorti, komandas džemperis un galvas apsējs – nezinātāji tiešām varētu pateikt, ka tas ir Tompsons, lai gan īstais basketbolists miesās nav tik drukns.

Pilsētas ielās varēja pārliecināties par to, cik labi vai slikti “Warriors” fani atpazīst savus varoņus, jo bija neskaitāms daudzums ar cilvēkiem, kuri patiesi uzskatīja, ka uz ielas satiktais cilvēks ir Klejs Tompsons. Viņi gan vēlējās uzņemt kopīgu foto, gan iegūt autogrāfu, tomēr arī bija tādi, kas zināja, ka tas nav īstais basketbolists un atpazina “BigDawsTv”.

Īstie piedzīvojumi sākās, kad viņš iegāja darbinieku ieejā. Neviens no apsardzes darbiniekiem viņam nejautāja nekādus dokumentus, un Gerlijs kopā ar operatoru tika visiem garām, turklāt vēl kāds cilvēks noteica “izcīniet šodien uzvaru, Klej”. Turpinot iet uz priekšu, neīstais Klejs jau nonāca gaiteņos, kas ved uz pašu laukumu, joprojām nevienam no apsardzes darbiniekiem neizrādot nekādas šaubas.

“BigDawsTv” mierīgi tika uz laukuma, paspēja uzņemt gan fotogrāfijas, gan izpildīt dažādus metienus, taču tad izlēma doties prom. Pa ceļam no laukuma viņu pasauca arēnas apsardzes darbiniece, kura jautāja, vai viņam ir akreditācija vai kāds cits papīrs, kas ļautu viņam atrasties laukuma tuvumā, bet Gerlijs atbildēja noraidoši. Pa ceļam viņš vēl nofotogrāfējās ar faniem, un beigās izgāja ārā no arēnas.

Uz maču “neīstais Klejs” bija iegādājies biļetes par 10 tūkstošiem dolāru, un apsardzes darbiniece teica, ka, izmantojot biļetes, viņš tiks iekšā arēnā un varēs vērot spēli. Gerlijs turpināja būt arēnas apkārtnē, bildējās ar faniem, bet vēlāk pie viņa piegāja apsardzes nodaļas viceprezidents, pavēstot, ka “BigDawsTv” piešķirts aizliegums uz mūžu apmeklēt “Warriors” mājas spēles.

“Visi mīl tavu entuziasmu, taču tu nevari apmānīt darbiniekus, ka tu būtu kāds cits,” teica viceprezidents. Gerlijs gan apelēja, sakot, ka nav nevienu maldinājis un cilvēki vienkārši laida viņu iekšā. Apsardzes pārstāvis uzsvēra, ka viņš apzināti esot darījis, lai izskatītos pēc kāda cita. Piešķirtajā vēstulē tika minēts, ka viņš nelikumīgi esot gājis tur, kur nedrīkstot, jo neesot bijis dokuments, kas viņam to atļautu.

Gerlijs turpināja runāt ar apsardzes viceprezidentu, jautājot, kas notiks ar viņa 10 tūkstošu ASV dolāru vērtajām biļetēm. Tās nonāca sezonas biļešu īpašnieku rokās, tomēr jautājums par naudas atgūšanu gulstas tieši uz to cilvēku pleciem, nevis “Warriors” komandu. Nekas skaidrāks par to, vai “BigDawsTv” saņems atpakaļ naudu, nepalika, bet sociālajos tīklos viņš pats apgalvo, ka naudu nav atguvis.

Turpinājumā Gerlijs devās prom no arēnas un apmeklēja bārus, kur vēroja spēli un stāstīja savus piedzīvojumus citiem cilvēkiem. Mača noslēgumu viņš redzēja jau viesnīcas numuriņā un domāja, vai doties uz Bostonu, kur risināsies sestā finālspēle naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.

sportapils