Jauna ēra: Ronaldu vairāk nav pelnošākais futbolists pasaulē

Jau ilgāku laiku bija ierasts, ka par pelnošākā futbolista titulu katru gadu cīnījās tikai Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi. Abi futbolisti ir vieni no visu laiku labākajiem, kas spēruši kāju uz zāliena, bet abu karjeras tuvojas beigām. Pēc jaunākajiem “Sportico” datiem Ronaldu un Mesi pelna daudz, tomēr abus apsteigusi jaunā Francijas futbola zvaigzne Kilians Mbapē.

Pirms četriem gadiem Pasaules kausā Mbapē pa īstam iemirdzējās uz lielās futbola kartes, bet šo gadu laikā viņš kļuvis par īstu zvaigzni. Pārstāvot Parīzes “Saint-Germain”, Mbapē terorizējis pretinieku aizsardzības, turklāt aizvadītajā starpsezonā komanda viņam piešķīra ļoti dāsnu līguma pagarinājumu.

“Sportico” aplēses vēsta, ka šosezon Mbapē no līguma vien nopelnīs 105 miljonus ASV dolāru, savukārt sadarbību rezultātā viņš tiks pie vēl 20 miljoniem, kopējai summai sastādot 125 miljonus. Futbolista palikšana Parīzē bija tik svarīga, ka savs viedoklis bija arī Francijas prezidentam Emanuelam Makronam. “Es nevēlos, lai tu dodies prom. Tu esi ļoti svarīgs šai valstij,” sarunu ar prezidentu atminas Mbapē.

Pirmajā četriniekā iekļuvuši vēl trīs smagsvari – Ronaldu, Mesi un Neimārs. Šajā sarakstā jāizceļ Ronaldu, jo viņš lielāko daļu no 113 miljoniem iegūst tieši ārpus futbola laukuma, nevis no līguma ar Mančestras “United”. Par trim miljoniem mazāk kopumā šosezon nopelnīs Mesi, kamēr Neimārs tiks pie 56 miljoniem no “Saint-Germain”, kā arī vēl 35 “atnāks” sadarbību rezultātā. Interesanti, ka trīs lielākās algas futbolā saņem trīs PSG spēlētāji.

Nākamie pieci spēlētāji sarakstā šosezon saņems kopumā no 27,5 līdz 39,5 miljoniem dolāru. Piektajā vietā ar 39,5 miljoniem ir “Liverpool” līderis Mo Salāhs, bet vēl 30 miljonu robežu sasnieguši Edens Azārs no Madrides “Real” un 38 gadus vecais Andress Injesta. Jā, tas pats Injesta, kurš aizvadījis vairāk nekā 400 spēles “Barcelona” sastāvā, bet kopš 2018. gada viņš spēlē Japānā, pārstāvot “Vissel Kobe”. Jau sen viņš nav labākajos futbola gados, taču japāņi aizsargam maksā 23 miljonus.

Vēl pirmajā desmitniekā atrodas Londonas “Chelsea” pārstāvis Rahīms Stērlings (29,4 miljoni), Mančestras “City” viens no atslēgas spēlētājiem Kevins De Breine (29 miljoni) un Madrides “Atletico” uzbrucējs Antuāns Grīzmans (27,5 miljoni). Ja salīdzina otrā piecinieka ieņēmumus no sadarbībām, galvastiesu priekšā visiem ir Salāhs, kuram plānoti 15 miljonu lieli ieņēmumi.

sportapils