Cita mentalitāte: japāņi pirms svinībām sakopj apkārtni

Pasaules kausa ceturtajā dienā lielu pārsteigumu sagādāja Japānas izlase, kam izdevās atspēlēties un apspēlēt Vāciju. Izcēlās ne tikai japāņu futbolisti, bet arī fani, jo tie palīdzēja sakopt stadionu un tikai tad devās uzvaras svinībās.

Pirmajā puslaikā Vācija realizēja 11 metru soda sitienu un kopumā dominēja laukumā, tomēr izmantot lieliskās izdevības nesanāca. Lieliski spēlē iesaistījās Japānas rezervisti, kuri astoņu minūšu laikā otrā puslaika otrajā daļā ar diviem vārtiem apgrieza visu kājām gaisā, sākot finālturnīru ar 2:1 uzvaru.

betsafe

Pēc tam, kad atskanēja tiesneša finālsvilpe, japāņu futbolisti sāka priecāties. Prieki bija ne tikai spēlētājiem, bet arī faniem, tomēr ne visi līdzjutēji uzreiz metās svinēt. Grupiņa japāņu palika vēl stadionā, lai palīdzētu sakopt tribīnes.

Japāņi nemudināja citus cilvēkus aiznest atkritumus uz miskasti, bet gan paši ņēma rokās miskastes maisus un devās pie cilvēkiem, kuri ar lielāko prieku atbrīvojās no liekā un pateicās japāņiem par iniciatīvu. Tāpat viņi savāca atkritumus, kas tika atstāti sēdvietās.

Šī nav pirmā reize, kad pasauli pārsteidz Japānas līdzjutēju aktīvā darbība tribīnēs. Pirms četriem gadiem Krievijā japāņi pārsteidza pārējos fanus ar savu atbildīgo rīcību, turklāt jau šī turnīra pirmajās dienās parādījās video, kā japāņi sakopa tribīnes, lai gan viņu valstsvienība nemaz neaizvadīja spēli.

sportapils