“Under Armour” pielīdzina Kariju Džordanam un izveido “Curry Brand”

Goldensteitas “Warriors” līderis, divkārtējais NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs un trīskārtējais čempions Stefans Karijs kopš 2013. gada pārstāv sporta brendu “Under Armour”. Novembra pēdējā dienā uzņēmums paziņoja, ka izveidojis Karijam atsevišķu zīmolu, kas sauksies “Curry Brand”.

“Under Armour” mērķis ir pievērst jaunās paaudzes uzmanību. Kariju var saukt par mūsdienu basketbola revolucionāru, jo tieši viņš bija viens no pirmajiem, kurš spēlēs krietni biežāk sāka uzbrukt grozam no tālās distances, turklāt basketbolists nav no tiem garākajiem un spēcīgākajiem, tādējādi ātri vien iekarojot basketbola fanu sirdis.

“Mēs vēlējāmies to izdarīt īsu brīdi pirms jaunās NBA sezonas. Tas, ka mēs sākam darbu starp “melno piektdienu” un svētkiem, ir ļoti izdevīgi,” neslēpa “Under Armour” galvenais izpilddirektors Patriks Frisks. “Tas ļauj arī pašam Stefanam ļoti iesaistīties. Viņš aktīvi tiks iesaistīts produkta izstrādē. Mēs esam priecīgi redzēt, ka viens no mūsu atlētiem tik ļoti iesaistīties produkta izveidē.”

Nevar arī noslēpt, ka “Under Armour” vēlas iesaistīties cīņā ar “Nike” un tā zīmolu “Jordan Brand”, kas tika izveidots par godu Maiklam Džordanam. Slavenā basketbolista vārds ļauj “Nike” katru gadu nopelnīt miljardiem dolāru katru gadu. “Under Armour” savos centienos Kariju pielīdzināt Džordanam pieiet nopietni, jo uzņēmums nolīdzis cilvēku, kurš palīdzēja izveidot “Jordan Brand”, bet Karijam būs lielāka teikšana dizaina procesā.

“Curry Brand” zīmols piedāvās apavus un apģērbu dažādiem sporta veidiem, ieskaitot basketbolu un golfu. Ar laiku plānots, ka zīmols paplašināsies, piedāvājot visu nepieciešamo sievietēm, skriešanai un citām aktivitātēm. Basketbola apavi pārdošanā nonāks 11. decembrī.

“Mēs vairākus gadus strādājām pie šī un esam nonākuši tik tālu, ka “Curry Brand” varēs pastāvēt ļoti unikālā veidā, runājot par lietām, kuras mani aizrauj – no basketbola un golfa līdz skriešanai un treniņiem,” saka Karijs. “Gadu gaitā daudzas mācības ir gūtas, bijuši gan kritumi, gan kāpumi, bet ar “Curry Brand” vēlamies iestāties par kaut ko labu, atrast veidu, kā ietekmēt cilvēku dzīves, un radīt lielisku produktu, kas nāk no mana DNS un pirkstu nospiedumiem, nozīmē ļoti daudz.”

Ir ļoti maz basketbolistu, kam ir atsevišķi izveidots apavu zīmols. Kopš 2013. gada Ķīnas zīmols “Li-Ning” izveidojis atsevišķu Dveina Veida brendu “Way of Wade”, Rodiona Kuruca komandas biedrs Spensers Dinvidijs attīsta pats savu zīmolu “K8iros”, bet Bolu ģimenes un Stefana Mārberija centieni ielauzties apavu tirgū cietuši neveiksmes.

Foto: Getty Images, Under Armour

sportapils