Karijs tuvu iespaidīgam mūža līgumam ar “Under Armour”

Viens no visu laiku labākajiem tālmetienu izpildītājiem basketbola vēsturē Stefans Karijs jau tuvākajā laikā varētu noslēgt mūža līgumu ar “Under Amour”, kas noliktu viņu vienā plauktiņā ar tādiem vīriem kā Lebrons Džeimss un Maikls Džordans, turklāt darījuma rezultātā Karijs varētu tikt pie 1 miljarda ASV dolāru.

Pašreizējais Karija līgums ar “Under Armour” noslēgsies 2024. gadā. Vienojoties par jaunu sadarbību, basketbolists varētu tikt pats pie sava apavu brenda, līdzīgi kā tas ir Maiklam Džordanam un “Nike”, kas izveidoja atsevišķu “Jordan Brand” zīmolu.

Četrkārtējais NBA čempions karjeras sākumā bija noslēdzis līgumu ar “Nike”, bet 2013. gadā pārgāja pie “Under Armour”. Sākotnēji Karijs pelnīja četrus miljonus dolāru gadā, bet vēlāk summa palielinājās līdz 20 miljoniem gadā, jo jau 2015. gadā puses vienojās par sadarbības turpinājumu.

Viss gan vienmēr nav bijis tik spoži, jo 2018. gadā Karijs piedraudēja aiziet pie konkurentiem, taču basketbolistam un uzņēmuma dibinātājam Kevinam Plankam izdevās atrast kopsaucēju. “Nebija izpratnes par to, kā pareizi šāda veida bizness ir jāvada, tāpēc kļuvu dusmīgs,” atceroties tā laika notikumus, teica Karijs.

Kopš tā laika situācija krietni uzlabojusies, turklāt tagad teikšana ir arī pašam basketbolistam. “Man nav nepieciešams pacelt balsi, lai kļūtu dusmīgs. Tas ir labākais šajā visā.” Mūža līgumi ar “Nike” ir gan Džeimsam, gan Džordanam, turklāt abi ar tiem kopumā nopelnīs vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, tāpēc arī Kariju var uzskatīt par vienu no visu laiku labākajiem.

sportapils