Vācijas izlases forma: kāpēc tiek izmantota baltā krāsa?

Pasaules kauss futbolā nav iedomājams bez Vācijas izlases. Viena no Eiropas visu laiku labākajām valstsvienībām uz spēļu formām izmanto baltās un melnās krāsas salikumu, lai gan karogā baltā krāsa nemaz nav.

Ikoniska nav tikai pati izlase, bet arī formastērps. Noteikti ikvienam sākotnēji nāk prātā baltā spēļu forma, kas apvienota ar melno krāsu. Vācieši gan izceļas uz citu valstu fonu ar to, ka uz formas izmantotajām krāsām nav nekādas saistības ar valsts karogu.

Vācijas karogs sastāvs no melnas, sarkanas un dzeltenas krāsas, taču pamatkrāsa slavenajā formā ir balta. Par pamatu ņemts tādas valsts kā Prūsijas karogs, kas savulaik stiepās no mūsdienu Krievijas robežas līdz Francijas robežai rietumos.

betsafe

Teritorijai, kas bija pazīstama kā Vācijas impērija, bija balts karogs ar krustu pa vidu, ko vēlāk aizstāja melnais ērglis, kas joprojām rotā izlases emblēmu. Kad 1899. gadā tika izveidota Vācijas futbola izlase, tika lemts pret Prūsijas krāsu izmantošanu, paturot arī tās pēc tam, kad beidzās karaliste.

Pirms četriem gadiem Pasaules kausā vācieši piedzīvoja lielu fiasko, jo netika ārā no grupas, vēl vairāk pastiprinot stāstu par čempionu lāstu, jo 2014. gadā Vācija triumfēja. Šo turnīru Vācija iesāka ar pārsvara izsēšanu pret Japānu un negaidītu zaudējumu. Nākamajā mačā vācieši atradās iedzinējos pret Spāniju, taču izdevās panākt neizšķirtu, līdz ar to izredzes tikt tālāk vēl ir.

Pēdējā kārtā Vācijai obligāti jāpārspēj Kostarika. Ja tas notiek un otrā grupas mačā Spānija tiek galā ar Japānu, vācieši iekļūs izslēgšanas turnīrā, savukārt Spānijas un Japānas neizšķirts nozīmētu to, ka vāciešiem un japāņiem būtu pa četriem punktiem un visu izšķirtu vārtu starpība.

sportapils