Marokas līdzjutēji pēc uzvaras pār Beļģiju plosās Briseles ielās

Svētdien Pasaules kausā futbolā visai pārsteidzošu uzvaru izcīnīja Marokas izlase, kas apspēlēja Beļģiju. Šajā Eiropas valstī ir liela marokāņu kopiena, un galvaspilsētas Briseles ielās izgāja desmitiem marokāņu, kas priecājās par uzvaru, izraisot nekārtības.

Lai varētu tikt galā ar cilvēkiem, policija izmantoja ūdens lielgabalus un asaru gāzi. Kā vēsta “Fox Sports”, vismaz 11 cilvēki tika arestēti, kuri ielās devās vēl pirms mača beigām. Briseles policijas paziņojumā tika teikts, ka vairāki desmiti cilvēku, ieskaitot vairākus, kas nēsāja džemperus ar kapucēm, meklēja konfliktu ar policiju, apdraudot iedzīvotāju drošību.

Tāpat paziņojumā atklāja, ka cilvēki bija bruņojušies, turklāt viens žurnālists cieta uguņošanas dēļ. Pieejamie video liecina, ka tieši Marokas futbola izlases atbalstītāji bija galvenie nemiera cēlāji Briseles ielās. Videomateriālos redzams, kā marokāņi pielaiž uguni salūtam, nodarbojas ar vandālismu, dedzina un bojā automašīnas.

betsafe

Situāciju centās glābt aptuveni 100 policijas darbinieki, savukārt pilsētas iedzīvotājiem tika lūgts izvairīties no dažādām centra daļām. Aptuveni septiņos vakarā pēc vietējā laika Briseles ielās iestājās miers, taču līdz tam jau daudzi postījumi bija nodarīti.

“Es nosodu šīs pēcpusdienas incidentus,” sociālajā tīklā “Twitter” ierakstīja Briseles mērs Filips Klouzs. Beļģijā kopumā dzīvo aptuveni 500 tūkstoši marokāņu, un vardarbīgas epizodes piedzīvotas ne tikai Briselē. Lježā, piemēram, 50 cilvēku liels grupējums uzbruka policijas iecirknim, dauzot logus un policijas automašīnas.

sportapils