Strīkeris tiek izlaists no Kataras cietuma bez soda saņemšanas

Pirmdienas Pasaules kausa spēlē starp Portugāli un Urugvaju laukumā izskrēja kāds protestētājs, kuram bija vairāki sociālie vēstījumi. Zinot Kataras nostāju uz dažādiem jautājumiem, varēja domāt, ka strīkerim būs grūtas dienas, tomēr viņš esot ticis cauri sveikā.

Otrā puslaika sākumā mačs tika iepauzēts, jo laukumā izskrēja Mario Ferri. Mugurā viņš bija uzvilcis kreklu, uz kura bija rakstīts “Glābiet Ukrainu” un “Cieņu Irānas sievietēm”, savukārt rokā viņam bija varavīksnes karogs ar uzrakstu “Miers” itāļu valodā.

Visai ātri viņš tika sagūstīts, savukārt TV tiešraides režisors darīja visu, lai strīkeris netiktu redzēts, lai gan viņš un varavīksnes karogs uz nelielu brīdi bija redzams. Cilvēkiem radās bažas, kas notiks ar skrējēju, jo Katarā nostāja pret dažādiem svarīgiem jautājumiem ir krietni citādāka.

betsafe

Vakar žurnālists Fabricio Romano pavēstījis, ka Ferri nokļuvis uz brīvām kājām. Situācijas vaininieks savā “Instagram” kontā rakstīja, ka viņa gājienam nav nekādu juridisko seku un viņš ir brīvs no apcietinājuma, tajā pašā laikā sakot lielu paldies arī visiem atbalstītājiem, tomēr tagad Ferri sociālo tīklu konts ticis izdzēsts.

Vienīgais sods, ko Ferri saņems, būs aizliegums apmeklēt visas nākamās Pasaules kausa spēles Katarā. Turnīra organizatori ziņoja, ka par notiekošo ticis pavēstīts Ferri pārstāvošās valsts vēstniecībai. Šī gan nav pirmā reize, kad viņš izskrējis laukumā.

35 gadus vecais Ferri 2009. gadā tika laukumā mačā starp Nīderlandi un Itāliju, savukārt gadu vēlāk viņš izskrēja laukumā Pasaules kausu klubu finālā. 2014. gadā apsargi nespēja viņu apturēt Pasaules kausa spēlē starp Beļģiju un ASV, bet pirmdienas skrējiens varētu būt pēdējais viņa karjerā. Atsaucoties uz Austrālijas medijiem, nesen Ferri bija ierakstījis savā “Instagram” kontā, ka šo izgājienu viņš nodēvējis par savu “pēdējo deju”.

sportapils