Benzemā saņems medaļu, ja Francija triumfēs Pasaules kausā

Šajā nedēļas nogalē Pasaules kausā sāksies izslēgšanas turnīrs. Francijas izlase jau garantējusi vietu tajā, taču izlasei nevarēs palīdzēt Karīms Benzemā. Neskatoties uz savainojumu, uzbrucējs saņems medaļu, ja valstsvienībai turnīrs noslēgsies uz pozitīvas nots.

“Ballon d’Or” balvas ieguvējs bija kandidātu lokā uz vietu Francijas izlases sastāvā, tomēr neilgi pirms turnīra sākuma viņš iedzīvojās augšstilba savainojumā. Pēc magnētiskās rezonanses tika secināts, ka 34 gadus vecajam futbolistam būs nepieciešamas trīs nedēļas, lai atkoptos no savainojuma, tāpēc viņa dalība tika atcelta. Pirmo reizi kopš 1982. gada pēdējais “Ballon d’Or” ieguvējs izlaidis Pasaules kausa finālturnīru.

betsafe

Benzemā tika iekļauts starp 26 futbolistiem, kuri tika pieteikti Pasaules kausam, un galvenais treneris Didjē Dešāns izlēma neaizvietot Madrides “Real” futbolistu ar citu Francijas pārstāvi. Ņemot to vērā, Benzemā tiks pie medaļas, ja Francijas izlase noslēgs turnīru pirmajā trijniekā, lai gan vienīgais mērķis ir titula atkārtota izcīnīšana. Pirms četriem gadiem viņš nebija izlases sastāvā, kad Francija kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Teorētiski Benzemā būtu iespējams atgriezties izlases sastāvā uz izslēgšanas turnīru, taču galvenais treneris par to nav domājis. “Tās ir domas, kas neaizņem manu prātu,” atzina Dešāns. “Jūs zināt situāciju un to, cik ilgi viņam nepieciešams, lai atgūtos. Manā rīcībā ir 24 spēlētāji, par kuriem es domāju. Es jums ļauju runāt, debatēt un iztēloties, taču pats nekomentēšu lietas, kas neskar mani ikdienā.”

Kā ziņo franču mediji, Benzemā nepieciešams vēl ilgs laiks, lai atgūtos no traumas, turklāt viņš devās uz kādu neatklātu salu, lai atpūstos. Francijas izlase Pasaules kausu iesākusi ar divām uzvarām pār Austrāliju un Dāniju, tāpēc trešdienas mačs pret Tunisiju būs bez liekas spriedzes un iznākums neko būtiski nemainīs.

sportapils