Ten Hāgs sešas nedēļas ātrāk pārtrauc līgumu ar “Ajax”, lai dotos uz Mančestru

Vakar noslēdzās Nīderlandes futbola čempionāts, un par čempioni kļuva Amsterdamas “Ajax”, kur par galveno treneri līdz šim strādāja Ēriks ten Hāgs, bet jaunajā sezonā viņš būs atbildīgs par Mančestras “United” sniegumu. Lai gan līgums ar “Ajax” bija vēl uz sešām nedēļām, nīderlandiešu speciālists izlēma pārtraukt līgumu jau tagad, lai varētu sākt strādāt “United”.

Jau priekšlaicīgi “Ajax” bija garantējusi 36. titulu kluba vēsturē, un svētdien komanda nospēlēja 2:2 ar “Vitesse”. Protams, ka pēc titula izcīnīšanas nepieciešams kārtīgi atpūsties. “Ajax” komanda nebūs izņēmums, un tā dosies uz Kurakao salu priecāties, bet ten Hāgs nebūs starp tiem cilvēkiem.

“Rīt būs ballīte ar “Ajax” personālu, taču es nedošos uz Kurakao salu,” pēc sezonas noslēguma sacīja ten Hāgs. Tā vietā treneris pārtraucis sadarbību ar “Ajax” sešas nedēļas ātrāk un dosies uz Mančestru. “Domāju, ka tas ir saprotams. Ir ļoti daudz darāmā Mančestras “United”, taču tāda ir situācija ar katru komandu.”

“Daudzas lietas vēl jāsakārto gan personāla, gan spēlētāju izvēlē. Intensīvi pie tā sāksim strādāt jau no pirmdienas.” Mančestras “United” šī būs sliktākā sezona Premjerlīgas vēsturē, un to komanda noslēgs svētdien ar spēli pret “Crystal Palace”. Pagaidām nav zināms, vai ten Hāgs būs tribīnēs, bet viņš jau izveidojis sarakstu ar spēlētājiem, kurus vēlētos redzēt komandas rindās nākamajā sezonā.

“Ajax” galvenā trenera amatā ten Hāgs bija no 2017. gada beigām. Šī gada janvārī viņš izcīnīja 100. uzvaru pie komandas stūres, un tam bija nepieciešami tikai 128 mači, tādējādi ten Hāgs iegājis vēstures grāmatās kā ātrākais, kam tas izdevies. Kopumā piecu sezonu laikā treneris ar “Ajax” izcīnījis trīs valsts čempiona titulus un divus valsts kausus.

sportapils