Mesi efekts: PSG desmitkārtīgi atguvusi par futbolistu iztērēto naudu

Nav nekādu šaubu, ka Lionels Mesi ir viens no visu laiku labākajiem futbolistiem, ja ne pats labākais. Cilvēki katru dienu iegādājas kādu atribūtiku, uz kuras būtu Mesi uzvārds, turklāt gada laikā, ko futbolists pavadījis Parīzes “Saint-Germain”, klubs jau desmitkārtīgi atguvis summu, kas divu gadu laikā būs iztērēta spēlētāja algā.

Pateicoties “Barcelona” finansiālajām problēmām, pagājušā gada vasarā Mesi atstāja karjeras laikā vienīgo pārstāvēto komandu un pievienojās Francijas flagmanim PSG. Divu sezonu laikā argentīnietis nopelnīs aptuveni 70 miljonus eiro, un pirmajā sezonā Mesi palīdzēja komandai atgūt Francijas čempiontitulu, tiesa, UEFA Čempionu līgā jau pirmajā kārtā nācās atzīt nākamās čempiones Madrides “Real” pārākumu. Ņemot vērā visus turnīrus, Mesi atzīmējās ar 11 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Ja panākumi laukumā varēja būt labāki, tad par notiekošo ārpus tā “Saint-Germain” noteikti nevar sūdzēties. Kā vēsta spāņu medijs “El Economista”, Parīzes komanda jau gada laikā tikusi pie aptuveni 700 miljonu eiro lieliem ieņēmumiem, tirgojot tikai Mesi atribūtiku, tādējādi ar uzviju atpelnot samaksāto algu futbolistam.

12 mēnešu laikā PSG palielinājusi ienākumu plūsmu par 13%, jo izdevies noslēgt vairākus ienesīgus līgumus ar lieliem uzņēmumiem, piemēram, “Dior”, “PlayBetR” un “GOAT”, savukārt komandas kriptovalūta dubultojusi vērtību, sasniedzot 300 eiro atzīmi. “El Economista” vēsta arī, ka izdevies pārdot vienu miljonu komandas kreklu, no kuriem 60% ir ar Mesi uzvārdu.

PSG mārketinga direktors Marks Ārmstrongs sarunā ar “Marca” atzina, ka komanda būtu spējīga pārdot vēl simtiem tūkstošu kreklu, tomēr pieprasījums ir lielāks nekā ražošanas kapacitāte. “Pieprasījums audzis par 30 līdz 40 procentiem. Nav iespējams saražot papildu kreklus. Vienošanās ar ražotājiem paredz svarīgus minimumus, tomēr pieprasījumam nevaram turēt līdzi, jo esam sasnieguši griestus.”

Šosezon “Saint-Germain” spēlējusi lieliski, jo nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, Francijas čempionātā ar septiņām uzvarām un neizšķirtu ieņemot pirmo vietu, kamēr UEFA Čempionu līgā divas uzvaras. Līmenī bijis arī Mesi, kuram 11 spēļu laikā seši vārti un astoņas rezultatīvas piespēles.

sportapils