Šveices futbolists gūst vārtus pret savu dzimteni un atsakās svinēt

Ceturtdien ar četrām spēlēm noslēdzās Pasaules kausa grupu turnīra pirmā kārta. Interesanta situācija bija Šveices un Kamerūnas spēlē, jo vārtus šveiciešu labā guva futbolists, kurš nevēlējās atzīmēt vārtu guvumu.

Pirmajā puslaikā ar daudz bīstamiem momentiem abas komandas neizcēlās, tomēr otrā puslaika sākumā rezultāts tika atklāts. Labu saspēli demonstrēja Šveices izlases futbolisti, kas ar vairākām piespēlēm noveda pie tā, ka Brīls Embolo bija brīvs vārtu tuvumā, bumbai arī sasniedzot viņu. Viņš to sekmīgi raidīja vārtos un sekmēja uzvaru ar 1:0.

Ierasti, ka futbolisti pēc gūtajiem vārtiem priecājas par to un atzīmē kopā ar komandas biedriem. Šī nebija tā situācija, jo Embolo skaidri norādīja, ka negrib priecāties. Iemesls tam ir tāds, ka futbolists ir dzimis Kamerūnā, tādējādi viņš gribēja izrādīt cieņu savai dzimtenei.

betsafe

“Embolo dzimis Kamerūnā? Visu cieņu par tādām svinībām,” rakstīja kāds līdzjutējs. “Embolo gūst vārtus pret savu valsti. Nav svinēšanas. Es to cienu,” sacīja cits futbola cienītājs. Kopumā fanu attieksme pret Embolo lēmumu bija ļoti pozitīva.

“Monaco” spēlētājs par Šveices pilsoni kļuva 2014. gada decembrī. “Kad lēmu pārstāvēt Šveices izlasi, daļa manis vēlējās pārstāvēt dzimteni,” stāstīja Embolo. “Tomēr nav iespējams darīt tā kā klubu futbolā un pārstāvēt divas valstis. Esmu ļoti priecīgs par savu izvēli un esmu lielākais Kamerūnas fans. Man ir ļoti daudz draugu nacionālajā izlasē, un reizēm mēs satiekamies.”

“Šī spēle ir īpaša man un ģimenei,” par dueli pret Kamerūnu izteicās Embolo. “Zinu, ka būs daudz emociju, un tas būs liels brīdis manai ģimenei. Kad notika izloze, bija ļoti emocionāli. Jāatzīst, ka no prieka nelēkāju, taču esmu priecīgs.”

sportapils