“City” īpašnieks pērk ne tikai spēlētājus, bet arī kausus

Anglijas futbola granda Mančestras “City” īpašnieks Šeihs Masurs bin Zajeds Al Nahjans, kurš ir bagātākais no visiem angļu futbola klubu īpašniekiem, izsolē iegādājies vēsturisku Anglijas Futbola asociācija (FA) kausu, ko “City” izcīnīja 1904. gadā.

20. gadsimta ievadā “City” FA kausa finālā ar rezultātu 1:0 pārspēja “Wanderers”, tādējādi tiekot ne tikai pie trofejas, bet kļūstot arī par pirmo Mančestras profesionālo futbola komandu, kas tikusi pie lieliem panākumiem. Attēlā redzamo trofeju komandām pasniedza no 1896. līdz 1910. gadam, kad oriģināls tika nozagts Birmingemā pēc “Aston Villa” triumfa.

Līdz šim vēsturiskā trofeja atradās pie “West Ham United” līdzīpašnieka Deivida Golda, kurš septembrī izsolē to pārdeva par 842 tūkstošiem eiro kādam anonīmam solītājam. Tagad ir zināms, ka tas bija “City” īpašnieks Šeihs Masurs bin Zajeds Al Nahjans. 2005. gadā Golds iegādājās trofeju par 530 tūkstošiem eiro.

“Šis kauss ir vizuāls atgādinājums par garo un bagāto Anglijas futbola vēsturi, ar kuru ļoti saistīta arī “City”,” komandas pārstāvi citē skysports.com. “Trofejas izcīnīšana 1904. gadā bija pagrieziena punkts gan komandai, gan Mančestras pilsētai, ar to stingi nostiprinot futbolu iedzīvotāju sirdīs.

Šeihs Masurs uzskata, ka ar šo trofeju, kurai ir liela nozīme kultūrā, ir jādalās ar visiem Mančestras iedzīvotājiem, Anglijas futbola ģimeni un ar tiem, kam patīk angļu spēle.”

“City” komanda savā ilgajā vēsturē var lepoties ar vairākiem tituliem. Komandas kontā ir 6 Premjerlīgas tituli, pēdējo izcīnot 2019. gadā, tajā pašā gadā tika izcīnīts arī 6. FA kauss, bet pagājušajā sezonā komanda bija labākā Līgas kausā, uzvarot šajā turnīrā 7. reizi.

sportapils