Porziņģim viens no sezonas labākajiem mačiem, Laksa pārceļas uz Turciju – aizvadītās dienas aktualitātes

Ļoti labu sniegumu aizvadītajā naktī demonstrēja Kristaps Porziņģis, kurš ar 27 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un sešiem bloķētiem metieniem kaldināja Dalasas “Mavericks” uzvaru pār Minesotas “Timberwolves” ar rezultātu 127:122. Dāvis Bertāns devās Vašingtonas “Wizards” starta pieciniekā un ar 12 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un divām pārtvertajām bumbām palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru – 105:101 pret Čikāgas “Bulls”.

“Australian Open” 1. kārtā noslēdzies jau Anastasijai Sevastovai, kura Baltijas duelī zaudēja igaunietei Kajai Kanepi ar 3:6, 1:6. Arī Aļona Ostapenko piedzīvoja zaudējumu jau sacensību 1. mačā, ar 5:7, 2:6 atzīstot Karolīnas Muhovas pārākumu.

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Kitija Laksa sezonu turpinās Turcijas komandā “Bellona Kayseri Basketbol”, kas bez vietējā čempionāta startē arī Eiropas kausā.

Jānis Timma VTB līgas spēlē izcēlās ar 10 punktiem, divām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm, bet “Khimki” pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu pret Krasnodaras “Lokomotiv-Kuban” ar rezultātu 90:92. “Joventut” no sava ACB līgas pieteikuma izņēmusi Artūru Žagaru.

Potenciālajam Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājam Andrejam Gražulim konstatēts kreisā meniska bojājums, un viņš nevarēs doties laukumā ilgāku laika periodu.

Spānijas futbola čempionāta līdere Madrides “Atletico” lielu daļu otrā puslaika atradās vadībā, tomēr 89. minūtē “Celta Vigo” guva vārtus, un mačs noslēdzās ar rezultātu 2:2. Ar diviem vārtiem FIFA Pasaules klubu izcīņas pusfinālā izcēlās Roberts Levandovskis, un Minhenes “Bayern” ar 2:0 pieveica Kairas “Al Ahly”.

Par NBA aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti D’Ārons Fokss un Jannis Antetokounmpo. Sakramento “Kings” aizsargs ar vidēji gūto 31 punktu un atdotajām 8,8 rezultatīvām piespēlēm palīdzēja komandai izcīnīt uzvaras visās četrās spēlēs, bet grieķa kontā 24 punkti, 10,3 atlēkušās bumbas un 6,3 rezultatīvas piespēles, un arī Milvoki uzvarēja visās četrās spēlēs.

Februāra pirmās nedēļas labākais spēlētājs NHL laukumos bija Bostonas “Bruins” uzbrucējs Davids Pastrņāks, kuram pieci vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet Bostonai trīs uzvaras. Par nedēļas otro labāko spēlētāju atzina Čikāgas “Blackhawks” pārstāvi Patriku Keinu – divi vārti un piecas rezultatīvas piespēles, kamēr komandai divas uzvaras trīs spēlēs. Trešās zvaigznes titulu ieguva Monreālas “Canadiens” aizsargs Džefs Petrijs, kura kontā četri vārti un divas piespēles, bet Monreālai trīs uzvaras četrās spēlēs.

sportapils