Porziņģim iespaidīgs “double-double”, “Zemgale/LLU” pārņem vadību pusfinālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī bija labākais “Mavericks” spēlētājs ar 31 punktu, 18 atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, bloķētu metienu, divām kļūdām un četrām piezīmēm, bet Dalasa zaudēja Indiānas “Pacers” ar 94:109.

Rūdolfs Balcers izdarīja trīs metienus, bet Sanhosē “Sharks” piekāpās Arizonas “Coyotes” ar 2:5. Laukumā latvietis pavadīja 12 minūtes un 10 sekundes un bloķēja arī divus pretinieka metienus.

Ar pieciem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām Eirolīgas spēlē izcēlās Rolands Šmits, bet viņa pārstāvētā “Barcelona” ar uzvaru pār Berlīnes “ALBA” (80:67) nodrošināja mājas spēļu priekšrocību izslēgšanas mačos.

Latvijas hokeja virslīgas pusfinālā HK “Zemgale/LLU” pieveica “Mogo/LSPA” ar 3:1 un izvirzījās vadībā sērijā ar 2-1.

Piektdienas vakarā Ivars Punnenovs atvairīja 25 metienus no 30, viņa pārstāvētā “Tigers” no 0:3 panāca 4:3, taču beigās zaudēja “Zug” ar 4:5. Rezultatīvu piespēli šajā mačā atdeva Rihards Melnalksnis.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē BK “Liepāja” neatstāja nekādus variantus “Valmiera Glass/ViA” – 93:62. Renārs Birkāns ar 18 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās.

Pasaules tūres posmu 3×3 basketbolā piektdien uzsāka “Riga” komanda, divos mačos tiekot pie uzvaras un zaudējuma, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Latvijas basketbols tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis uzaicināts tiesāt Tokijas Olimpisko spēļu basketbola turnīru.

sportapils