Bertāns un “Wizards” vēl neiekļūst izslēgšanas spēlēs, skatītāji nevarēs apmeklēt PČ mačus – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns un Vašingtonas “Wizards” NBA “play-in” spēlē par 7. vietu zaudēja Bostonas “Celtics” (100:118), kuras rindās Džeisons Teitums guva 50 punktus, līdz ar to naktī uz piektdienu komanda spēlēs par 8. vietu pret Indiānas “Pacers”. Latvietis 33 minūtēs guva tikai četrus punktus, aizmetot garām visus septiņus tālmetienus, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja trīs piezīmes.

Pitsburgas “Penguins” pirmās kārtas otrajā spēlē pieveica Ņujorkas “Islanders” ar 2:1, sērijā izlīdzinot rezultātu 1-1. Teodors Bļugers mazliet vairāk kā 13 minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ministru kabinets vakar noraidīja Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu atļaut vakcinētajiem cilvēkiem un tiem, kuriem ir negatīvs tests, apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles.

Futbola Virslīgas spēlē minimālu uzvaru izcīnīja līdere RFS, kas, pateicoties Tomislava Šāriča precīzajam sitienam, ar 1:0 apspēlēja Jūrmalas “Spartaku”.

Vakar Rīgas “Dinamo” pavēstīja, ka komandas sastāvā atgriezīsies Gints Meija, kurš aizvadītās sezonas laikā tika atskaitīts, bet sezonu noslēdza Austrijā. Miks Indrašis nepaliks Rīgā un karjeru turpinās Podoļskas “Vityaz”, vienojoties par līgumu uz vienu sezonu.

Anglijas Premjerlīgā otrdienas vakarā Londonas “Chelsea” revanšējās “Leicester City” par zaudējumu FA kausa finālā, izcīnot uzvaru ar 2:1, kas pavēris labas iespējas nākamajā sezonā spēlēt UEFA Čempionu līgā. Mančestras “United” un “Fulham” spēlēja 1:1, savukārt Mančestras “City”, spēlējot mazākumā, izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pēc tam ielaida trīs vārtus, zaudējot “Brighton” ar 2:3.

Palikšanu Itālijas A sērijā nodrošināja “Torino”, jo cīnījās 0:0 ar Romas “Lazio”, ar ko pietika, lai nokļūtu neaizsniedzamā attālumā.

Baltkrievijas basketbola līgas 2. finālspēlē Toms Leimanis izcēlās ar 20 punktiem, vienu atlēkušo bumbu, rezultatīvu piespēli un pārtvertu bumbu, bet “Tsmoki-Minsk” pieveica “Borisfen” ar 90:74, sērijā panākot 1-1. Ukrainas pusfinālā Ingum Jakovičam 13 punkti, četras atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, tiesa, Igora Miglinieka vadītā “Budivelnyk” zaudēja “Dnipro” (72:81), bet rezultāts sērijā ir 2-1.

LBL bronzas sērijas liktenis tiks izlemts 20. maijā. Pagaidām sērija apturēta, jo BK “Ogre” rindās tika konstatēts COVID-19 gadījums, tādējādi komandas devās karantīnā.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu par aplokšņu algu izmaksu pēc tam, kad tika veikta kratīšana pie Jūrmalas ”Noah” un Daugavpils ”Lokomotiv” vadītāja Aleksandra Jakubovska.

sportapils