Bļugeram vārti pirmajā spēlē, Ostapenko pārspēj ranga 4. numuru – aizvadītās dienas aktualitātes

Uz pozitīvas nots jauno NHL sezonu uzsācis Teodors Bļugers, kurš guva vārtus, bet Pitsburgas “Penguins” ar rezultātu 6:2 pieveica pēdējo divu sezonu čempioni Tampabejas “Lightning”. Latvietis ripu raidīja tukšos vārtos.

Sezonas lielāko uzvaru guvusi Aļona Ostapenko, kura Indianvelsas astotdaļfinālā tika galā ar Igu Švjonteku – 6:4, 6:3. Polijas tenisiste pašlaik rangā atrodas 4. pozīcijā. Dubultspēļu turnīrā Ostapenko sasniegusi pusfinālā, aizvadītajā naktī kopā ar Ludmilu Kičenoku pieveicot galvenās favorītes Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu ar 2:6, 6:4, 10:8.

Rīgas “Dinamo” izcīnījusi sesto uzvaru sezonā, otrdienas vakarā pārspējot Novosibirskas “Sibir” ar rezultātu 4:1. Trīs vārtus rīdzinieki guva pēdējā periodā. Divreiz precīzus metienus izdarīja Emils Puarjē, bet vienus guva Jere Karjalainens un Nikolajs Jeļisejevs.

Ja Mairis Briedis sestdien pārspēs Artūru Mannu, latvietim līdz 14. aprīlim būs jāaizstāv IBF čempiona tituls pret obligāto pretendentu Džeju Opetaiju (20-0, 16 KO) no Austrālijas. Ļoti iespējams, ka cīņa notiktu tieši Austrālijā.

Zviedrijas hokeja čempionātā Rodrigo Ābols guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, tādējādi viņa kontā šosezon ir seši (2+4) punkti. Dānijas čempionātā ar precīzu metienu vārtos izcēlās Kirils Galoha, savukārt Čempionu līgā trīs rezultatīvas piespēles atdeva Vitālijs Pavlovs. Kļuvis zināms, ka Zemgus Girgensons jaunajā NHL sezonā būs viens no Bufalo “Sabres” kapteiņa asistentiem.

FIBA Čempionu līgā Ojārs Siliņš ar astoņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām palīdzēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītajai Tallinas “Kalev/Cramo” izcīnīt uzvaru. Lietuvas čempionātā Kaspars Bērziņš izcēlās ar astoņiem punktiem un trim bumbām zem groziem.

Latvijas hokeja čempionātā “Olimp/Venta 2002” sīvā cīņā pārspēja HS “Rīga” ar rezultātu 2:1, uzvaru izraujot vien trīsarpus minūtes pirms mača beigām, kad precīzs bija Mārtiņš Rēdlihs.

sportapils