Briedis 3. raundā pieveic Mannu, latvieši rezultatīvi NHL – nedēļas nogales aktualitātes

Mairis Briedis sestdienas vakarā aizstāvēja IBF pasaules čempiona jostu, jau trešajā raundā ar tehnisko nokautu pārspējot Vācijas bokseri Arturu Mannu. Lai gan iepriekš Brieža promouters Kalle Zauerlands izteicās, ka latvietim šī būs pēdējā cīņa Latvijā, jau svētdien Zauerlands publiskoja aicinājumu Lorensam Okolijam aizvadīt cīņu Mežaparka estrādē.

Ar ļoti ātriem vārtiem izcēlās Teodors Bļugers, kurš jau 15. sekundē raidīja ripu vārtos, un palīdzēja Pitsburgas “Penguins” pieveikt Čikāgas “Blackhawks” ar 5:2. Tāpat ar rezultatīvu metienu izcēlās Rūdolfs Balcers, kas sekmēja Sanhosē “Sharks” 4:3 uzvaru pār Vinipegas “Jets”. Elvis Merzļikins atvairīja 19 metienus no 20, un Kolumbusas “Blue Jackets” tika galā ar Sietlas “Kraken” – 2:1.

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Rīgas “Dinamo”, apspēlējot Mika Indraša pārstāvēto Podoļskas “Vityaz” papildlaikā ar 4:3. Uzvaras vārtus guva Hanters Šinkaruks, kurš arī atklāja mača rezultātu, bet vēl rīdziniekiem ar precīziem metieniem izcēlās Jere Karjaleinens un Kristaps Sotnieks.

Futbola Virslīgā sestdien “Valmiera” FC pārspēja “Liepāju” ar 1:0, savukārt RFS cīnījās 1:1 ar “Spartaku”, līdz ar to interesanta kļuvusi cīņa par titulu, jo starpība starp Valmieru un RFS ir vairs tikai divi punkti. Neizšķirts tika fiksēts arī “Riga” FC un FK “Metta” spēlē (1:1), tādējādi čempione nav uzvarējusi jau piecus mačus pēc kārtas.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pirmo zaudējumu piedzīvoja “VEF Rīga”, kas piekāpās “Parnu Sadam” ar rezultātu 92:95. Pagarinājums bija nepieciešams BK “Liepāja” – “Valmiera Glass/ViA” spēlē, kurā Valters Liepiņš līdz ar beigu signālu izrāva uzvaru valmieriešiem ar 82:80.

Latvijas izlases futbolists Vladislavs Gutkovskis guva vārtus Polijas Ekstralīgas mačā, palīdzot “Rakow” izcīnīt uzvaru pār “Slask” ar 2:1.

Rezultatīvu piespēli KHL spēlē atdeva Rihards Bukarts, bet Austrijas čempionātā Renārs Krastenbergs guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, savukārt Vācijā Artūram Kuldam rezultatīva piespēle. Pirmo uzvaru AHL izcīnījis Artūrs Šilovs, kurš atvairīja 34 metienus no 36.

Vācijas Bundeslīgā Ērlings Holanns guva divus vārtus, un Dortmundes “Borussia” pārspēja “Mainz” ar 3:1, savukārt “Freiburg” un “RB Leipzig” cīnījās 1:1. Minhenes “Bayern” septiņu minūšu laikā guva četrus vārtus un pārspēja Leverkūzenes “Bayer” ar 5:1.

Anglijas Premjerlīgā “Liverpool” sagrāva “Watford” ar 5:0, tāpat ar rezultatīvu spēli izcēlās “Leicester City” un Mančestras “United”, pie panākuma ar 4:2 tiekot pirmajiem. “Tottenham” svētdien rezultatīvā cīņā apspēlēja Ņūkāslas “United” ar 3:2.

Spānijas čempionātā “Barcelona” jau 5. minūtē nonāca iedzinējos, tomēr atspēlējās un izcīnīja uzvaru pār “Valencia” ar 3:1. “Sevilla” tika pie panākuma pret “Celta Vigo” ar 1:0.

Itālijas A sērijā uzvaras turpina krāt “Napoli”, kas pārspēja “Torino” ar 1:0, tādējādi uzvarot astoto maču pēc kārtas. “Milan” pārspēja “Verona” (3:2), čempione “Inter” piekāpās “Lazio” (1:3), bet “Juventus” uzvarēja “Roma” ar 1:0.

Turcijas basketbola čempionātā Rihards Lomažs guva 15 punktus, kamēr Dairim Bertānam Spānijas ACB līgā 12 punkti. Pirmajā spēlē “Viimsi” komandā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā Ronalds Zaķis guva 22 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Pauls Jonass MXGP posmā Spānijā izcīnīja sesto vietu pirmajā braucienā, savukārt otrajā bija jau piektais, kas kopvērtējumā ļāva izcīnīt sesto vietu.

Latvijas hokeja čempionātā sestdien “Olimp/Venta 2002” tika galā ar “Liepāju” (3:0), savukārt “Mogo/LSPA” apspēlēja “Zemgale/LLU” ar 2:1.

sportapils