Rasisma dēļ pārtrauc spēli Vācijas futbola čempionātā

Rasisms jau ilgu laiku bijis aktuāls temats futbolā, ik pa laikam notiekot kādam nepatīkamam notikumam. Visai negaidīts precedents noticis Vācijā, kur 3. Bundeslīgā spēle tika pārtraukta aizvadītajā nedēļas nogalē, jo skatītājs veltīja rasistiskus saukļus futbolista virzienā.

Runa ir par spēli starp “Duisburg” un “Osnabruck”. Mačs ritēja līdz 35. minūtei, kad galvenais tiesnesis Nikolass Vinters to pārtrauca, jo kāds līdzjutējs rasistiski apsaukāja viesu komandas spēlētāju Āronu Opoku.

Abu komandu futbolisti pameta laukumu, savukārt stadionā tika atskaņota anti nacistu dziesma “Kliedziet pēc mīlestības”. Pēc 15 minūtēm oficiāli paziņoja, ka spēle neturpināsies. “Mačs neturpināsies, jo viens no “Osnabruck” futbolistiem nav spējīgs turpināt. Mēs pilnībā to saprotam. Rūgta pēcpusdiena futbolam,” sociālajā tīklā “Twitter” rakstīja “Duisburg”.

betsafe

“Spēle ir pārtraukta. Opoku tika rasistiski apsaukāts. Nepieņemami! Āron, mēs esam ar tevi,” atbalstu tajā pašā sociālajā tīklā savam futbolistam veltīja “Osnabruck”. Vēlāk savu komentāru sniedza arī Opoku: “Neturpināt spēli bija svarīga zīme visiem tiem, kas bijuši diskriminēti.”

Līdzjutējs, kurš izdarīja rasistiskos izteicienus, tika identificēts un aizvests uz policiju. Mājinieku komandas prezidents Ingo Volds sacīja, ka līdzjutēji darīja pareizi, identificējot vaininieku. “Viņi ir mazākumā, bet šis mazākums var iznīcināt futbolu,” par nevēlamajiem faniem teica Volds. “Visiem līdzjutējiem jādara viss iespējamais, lai šādi atgadījumi neatkārtotos.”

sportapils