“Barcelona” lielais darījums: “Spotify” atbalstīs komandu un iekļūs “Camp Nou” nosaukumā

Lielu soli cīņā ar finanšu problēmām veikusi “Barcelona”, kas vienojusies ar mūzikas straumēšanas servisu “Spotify” par vairāku gadu līgumu. Jaunā darījuma ietvaros Zviedrijas uzņēmuma nosaukums būs daļa no “Camp Nou” nosaukuma.

“Spotify” logo būs redzams uz “Barcelona” vīriešu un sieviešu komandu krekliem, ieskaitot treniņu formas, no 2022. – 2023. gada sezonas. Kopumā sadarbība ilgs četrus gadus, un kopējā summa ir aptuveni 310 miljoni ASV dolāru, katru sezonu “Barcelona” saņemot vismaz 75 miljonus.

Vēl viena būtiska nianse ir, ka “Spotify” turpmāk rotās arī “Camp Nou” nosaukumu, leģendārajam stadionam pievienojot Zviedrijas uzņēmuma nosaukumu. Īsā laika posmā šis ir otrais gadījums, kad slavena sporta būve maina nosaukumu, jo pirms pāris mēnešiem leģendārā Losandželosas “Lakers” mājvieta “Staples Center” kļuva par “Crypto.com Arena”.

Interesanti, ka darījuma vērtība varēja būt vēl lielāka, ja “Barcelona” būtu vairāk “reģistrētu” fanu. Ar tādiem līdzjutējiem domāti cilvēki, kuri snieguši datus par sevi, kas ietver vārdu un uzvārdu, e-pasta adresi un citu personīgi informāciju. Kā ziņo Spānijas medijs “SPORT”, tad tikai viens procents no aptuveni 350 miljoniem sekotāju ir reģistrējušies fanu statusā.

Informācija dotu iespēju “Spotify” sniegt personalizētus piedāvājumus cilvēkiem. “Dinamiskie digitālie displeji palīdzēs rādīt māksliniekus “Barcelona” TV, kas aktuāli konkrētajai vietai. Ja Eiropas līdzjutēji redzēs informāciju par vienu mākslinieku, tad cilvēki Indijā redzēs citus māksliniekus,” izteicās “Spotify” pārstāvis Alekss Nostroms.

“Esam ļoti lepni paziņot par sadarbību ar tādu pasaulē zināmu organizāciju kā “Spotify”. Sadarbība mums ļaus turpināt satuvināt klubu un fanus, ļaujot viņiem vēl vairāk justies kā daļai no “Barcelona” ģimenes, pateicoties unikālām pieredzēm kopā ar tādām aktivitātēm kā izklaide un futbols,” sacīja komandas prezidents Huans Laporta.

Jau iepriekš esam daudz vēstījuši par “Barcelona” finansiālajām problēmām, kas arī bija galvenais iemesls, kāpēc Lionels Mesi pagājušajā vasarā atstāja komandu. Barselona 2021. gada martā tehniski bija bankrotējusi, bet trīs mēnešus vēlāk aizņēmās 605 miljonus ASV dolāru, bet oktobrī tika ziņots, ka komandas parādsaistības mērāmas 1,57 miljardu apmērā. Neskatoties uz to visu, decembrī “Barcelona” lēma par “Camp Nou” renovāciju, kas izmaksās 1,69 miljardus ASV dolāru.

sportapils