Jaunā “United” galvenā trenera ģimene – viena no bagātākajām Nīderlandē

Pagājušajā nedēļā oficiāli piepildījās tas, par ko tika runāts jau vairākas nedēļas – par Mančestras “United” galveno treneri nākamajā sezona kļūs Nīderlandes speciālists Ēriks ten Hāgs, taču viņš mierīgi varētu iztikt bez darba futbola jomā, jo ģimenei ir ļoti veiksmīgs bizness.

Ten Hāgs un “United” pagājušajā nedēļā vienojās par trīs gadu līgumu ar iespēju pagarināt uz ceturto gadu. Viņš būs devītais Nīderlandes treneris, kurš vadīs kādu Anglijas Premjerlīgas komandu, turklāt zināms, ka viņš naudas ziņā pārspēs iepriekšējo rekordistu Luiju van Gālu, kurš nopelnīja aptuveni četrus miljonus eiro.

Jaunā “United” vadoņa ģimene ir viena no bagātākajām visā Nīderlandē, un tā savus panākumus guvusi nekustamo īpašumu jomā. Ērika tēvs Henijs dibināja uzņēmumu 1967. gadā, un šajās dienās dēli Riko un Maikls ir galvenie atbildīgie uzņēmumā. Vecākais no brāļiem pārņēma vadības grožus, kad tēvs izlēma paiet nostāk no visām biznesa aktivitātēm.

Henijs vēlējies, lai arī vidējais dēls iesaistās biznesā, tomēr Ēriks nav bijis ļoti ieinteresēts un gribēja izveidot sev ceļu futbola pasaulē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvēja dažādas Nīderlandes futbola komandas, bet karjeru ten Hāgs noslēdza 32 gadu vecumā.

Ja spēlētāja karjeras laikā lieli panākumi netika gūti, tad labākas sekmes bija trenera karjerā. 2019. un 2021. gadā viņš pie Amsterdamas “Ajax” stūres kļuva par Nīderlandes čempionu, turklāt tajos pašos gados izdevās izcīnīt Nīderlandes kausu.

sportapils