Ovečkina savdabīgā “diēta” – čipsi, sātīgi makaroni un pica

Lielākā daļa profesionālo sportistu stingri seko līdzi uzturam un ievēro sabalansētas un rūpīgi kalibrētas diētas. Daži no viņiem laiku pa laikam atļaujas kādas gastronomiskās vaļības un neliedz sev izbaudīt burgeru vai picu. Bet, šķiet, ka pasaules hokeja zvaigzne un viens no labākajiem Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem Aleksandrs Ovečkins par to nemaz neuztraucas.

Hokejists ne reizi vien ir atzinis, ka ir liels picu cienītājs, un ka viņa pārtikas grozā periodiski parādās čipsi, krekeri un citi ne pārāk veselīgi produkti. Kas vēl ir iekļauts Ovečkina “diētā” un kāpēc viņš nepieņemas svarā?

Sātīgas pusdienas pirms spēles un neveselīgas uzkodas

Daudzu sporta komandu – gan hokeja, gan futbola un citu – spēlētāji pirms spēles vai pēc tās noorganizē sev kārtīgu ogļhidrātu uzņemšanas setu – viņi spēles laikā pasūta augstas kaloritātes ēdienu, lai papildinātu enerģiju. Pašreizējais Vašingtonas “Capitals” komandas kapteinis ievēro tieši šo pieeju. Pirms katras spēles Ovečkins ietur sātīgas pusdienas. Par viņa tradicionālo ēdienu kļuvuši sātīgie restorāna “Mama Lucia” makaroni ar divām vistas krūtiņām un siera picu.

Itāļu restorānā, no kura Ovečkins pasūta pusdienas pirms mačiem, viņam par godu ēdienkartē parādījies pat īpašs ēdiens – “Ovi īpašais” ( no angļu valodas “Dish from Ovi”). Komplektā ietilpst iespaidīga makaronu porcija, kas tiek pasniegta ar četrām dažādām mērcēm, maizes grozs, salāti un lielā siera pica.

Tāpat hokejists mīl sevi palutināt ar kaitīgām uzkodām un alus bundžiņu vai pat divām. Starp citu, hokejistu vidū alus ir iecienīts dzēriens. Atcerēsimies vienu no nesenajiem pasaules čempionātiem, kad Krievijas izlase aizvadīja neveiksmīgu turnīru, bet medijos parādījās informācija, ka vienā no komandas vakariņu rēķinā parādījās liels skaits alus kausu. Loģiski, ka tas izsauca rezonansi medijos, bet komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks vēlāk vienā no intervijām vēsā mierā stāstīja, ka pēc spēlēm viņam tas ir kā rituāls – divas, trīs bundžiņas (0,33l), lai atjaunotos.

Tas, ka arī Ovečkinam alus iet pie sirds, redzams videoklipā, kuru krievu snaipera sieva Anastasija ievietoja “Instagram”. Pāris devās kopā iepirktie un viņu pārtikas grozā, papildus veselīgiem produktiem, atradās čipsi, krekeri, astoņas pudeles alus un saldējums desertam.

 

View this post on Instagram

 

Ovi shopping for ice cream in Incognito Mode is…a mood. (?: @nastyashubskaya)

A post shared by RMNB (@rmnb_blog) on

Hokejista gaume neaprobežojas tikai ar sātīgiem itāļu ēdieniem un neveselīgām uzkodām. Lai arī uzbrucējs jau ilgu laiku nedzīvo Krievijā, viņš atceras un mīl savas dzimtenes virtuvi. Intervijās Ovečkins vairākkārt atzinis, ka daži no viņa iecienītākajiem ēdieniem ir borščs (tas gan vairāk ir ukraiņu virtuves labums) un griķi ar kotletēm. Viņam Ņujorkā ir pat iecienīts krievu restorāns.

“Capitals” uzbrucēja mīlestība pret picu ir tik liela, ka amerikāņu kompānija “Papa John’s” pat parakstīja ar viņu reklāmas līgumu. Kādu laiku ASV bija iespējams pasūtīt divu picu “Ovechkin’s Wish” komplektu.

Protams, Ovečkins regulāri iziet medicīniskās pārbaudes un kluba ārsti un uztura speciālisti seko līdzi viņa veselībai. Tomēr tas netraucē hokejistam baudīt gastronomiskos labumus pēc saviem ieskatiem. Turklāt, šādas novirzes no pareiza un veselīga uztura acīmredzami maz ietekmē viņa sportisko formu. Un kā nu ne – 35 gadu vecumā viņš izcēlies ar 706 vārtu guvumiem un daudz tiek runāts par to, ka tieši viņš varētu būt spējīgs pārspēt leģendārā Veina Grecka rekordu (pagaidām gan tas izskatās nereāli).

Lieta tāda, ka hokejs ir ārkārtīgi enerģiju patērējošs sporta veids, un pat tādu sātīgu ēdienu kā krēmveida makaroni, picas un čipsi kaloriju skaitu nevar salīdzināt ar to, cik daudz enerģijas tiek tērēts mačam. Tāpēc neatkarīgi no tā, cik lielu “kaitējumu” “Capitals” kapteinis var sev atļauties, lietojot sportistiem neveselīgu ēdienu, maz ticams, ka tas atspoguļosies viņa figūrā. Pārējie var būt tikai greizsirdīgi un ievērot kādu diētu. Kaut gan “sešpaka” uz vēdera viņam nav, bet hokejistu vidū tas nav tik “obligāti”, kā piemēram basketbolistu.

sportapils