Kas kopīgs Verstapenam ar Ibrahimoviču? Teju divu miljonu vērts auto!

Formula-1 holandiešu braucējs Maks Verstapens no “Red Bull” vasaras – pavasara pārtraukuma laikā laiku tērējis nav velti, toties naudu gan (un ne velti!). Papildus treniņiem un uzvarai “Redline” “sim-racer” sacīkstēs un parādīšanos “Ziggo” kanāla reklāmās, lai popularizētu savu apģērbu kolekciju, viņš nolēma papildināt savu autoparku ar iespaidīgu pirkumu.

Lai arī Verstapens pats ar šo pirkumu publisku rezonansi nav vēlējies izsaukt, tomēr itāļu izdevums “La Gazetta Dello Sport”, atsaucoties uz citiem avotiem, piefiksējis, ka talantīgais autobraucējs pasūtījis superauto “Ferrari Monza SP2” un šobrīd gaida, kad tā tiks piegādāta viņa rezidences mītnē Monako (ak, nodokļu paradīze šī!). Cik maksā šāds auto? Tā cena ir 1,6 miljoni eiro! Bet ņemot vērā, ka 23 gadus jaunais holandietis ir otrais apmaksātākais F-1 pilots aiz brita Lūisa Hamiltona, pelnot par sezonu 21,1 miljonu eiro, škiet, ka tāds vāģis viņam ir pa kabatai!

FOTO: SCANPIX/AP

Tā ir viena no stilīgākajām apvidus sporta stila mašīnām ar racionalizētām formām, aktīvu aerodinamiku un 6,5 litru V12 motoru un ar 810 zirgspēkiem. Tas ir viens no labākajiem šāda veida motoriem zīmola vēsturē.

Pēc ražotāja teiktā,  šis modelis 100 km/h ātrumu sasniedz 2,9 sekundēs, bet galvenā nianse, kas to atškir, ir vējstikla spoguļa trūkums. Plūsma tajā neiet virsū vadītājam, jo korpuss ir izgatavots tā, lai gaisu novirzītu ap pilotu, atjaunojot Formula-1 automašīnas aerodinamikas efektu. Pārnesumkārba ir arī no “Grand Prix” klases auto līmeņa: – septiņu pakāpju robs ar dubultu sajūgu. Auto ārējās aprises nedaudz līdzinās F-1 bolīdam.

Starp citu, komplektā ar automašīnu nāk īpašs apģērbu komplekts – sacīkšu kombinezons, ķivere, cimdi, šalle un apavi. Tas viss, lai atjaunotu 50. gadu pilota tēlu. Pircēji maksā arī par unikalitāti, jo šis modelis izgatavots ierobežotā daudzumā – 500 eksemplāros.

Starp citu, šāds pats auto ir vienam no kolorītākajiem futbolistiem pasaulē Zlatanam Ibrahimovičam.

 

View this post on Instagram

 

Zlatans Ibrahimovičs bauda dzīvi, braucot ar Ferrari Monza SP2 ?

A post shared by SportaPils (@sporta_pils) on

Jāpiebilst gan, ka “Ferrari Monza SP2” ne tuvu nav vienīgā luksusa klases automašīna Verstapena garāžā, jo tur vēl atrodas trīs eleganti “Aston Martin” modeļi, kuri holandietim piešķirti sponsorēšanas līguma ietvaros. Šobrīd ikdienā viņš izmanto “Vantage” modeli, kura cena ir daudzas reizes mazāka nekā jaunākajam pirkumam – 230 tūkstoši eiro. Arī mašīnas jauda ir ievērojami mazāka ar “tikai” 503 zirgspēkiem.

Tāpat “Aston Martin” 2019. gadā Verstapenam uzdāvināja superauto “DBS SUPERLEGGERA”, kura vērtība sasniedz 380 tūkstošus eiro, bet auto aprīkots ar 5,2 litru V12 paaudzes dzinēju ar turbokompresoru, kuram ir 725 zirgspēku jauda

Savukārt trešā “Aston Martin” un “Red Bull” (līgums paredz atalgojumu + dažādus bonusus un arī auto piešķiršanas izpausmēs) dāvana ir “Valkyrie” hibrīdauto ceļa versija, kas tika izveidota “Leman 24h” sacīkšu braucienam. Tas maksā vismaz 2,8 miljonus eiro, un tā jauda pārsniedz daudzu parastu cilvēku saprašanu – 1130 zirgspēki. Šāda jauda veidojas pateicoties 6,5 litru hibrīddzinējam no “Cosworth” un papildu elektromotoram no “Rimac”. Šis modelis ir vēl retāks nekā iepriekš piesauktais “Ferrari”, jo to izgatavojuši vien 150 eksemplāros!

Faktiski “Monza SP2” kļuva par pirmo luksusa klases automašīnu, par kuru holandietis norēķinājies pats par savu naudu, kā rezultāt tagad “Red Bull” lielākajai zvaigznei privātajā autoparkā ir četras automašīnas, kuru kopējā vērtība pārsniedz 5 miljonus eiro. Tiesa, viņš joprojām ir tālu no Luisa Hamiltona kolekcijas, kuram piecu (labāko) auto vērtība sasniedz teju 19 miljonus eiro!

sportapils