Rihards Bukarts botas atdod draugiem, dievina “Brat 2” un atgriežas “Dinamo”

Rīgas “Dinamo” jaunieguvums Rihards Bukarts viesojās pie Jurija Žigajeva raidījumā “Tavs Gājiens”. Intervija izdevusies ļoti interesanta, apkopojām galvenās “tēzes” no abu kungu sarunas…

 

Apavi – tā ir mana vājība

“Apavu ir ļoti daudz,” par kolekciju atbildēja Rihards. “Visi mani draugi dabū pa pārītim. Iedomājies, kā paveicies draugiem. Viņiem ir tieši mans izmērs. Varēja vienam būt 45, citam 39, bet visiem mans izmērs. Ir kolekcijas apavi, ir parastie apavi. Ar mazo brāli padalos ar kādiem pāriem. Nezinu, kur tas viss (mīlestība pret modi) sākās… Bērnībā jau biju nenormāli stilīgi ģērbts. Drēbes, kuras man vecāki nopirka un bija skapī, vienmēr mācēju sakombinēt. Man vienmēr ir bijis pašam savs stils. Man patīk apavi – tā ir mana vājība.” Tāpat hokejists atzīst, ka vairs nav tik traks uz drēbju, botu pirkšanu kā agrāk. “Pa lielam viss ir nopirkts. Viss dzīvē ir pārejošs. Pulksteņi – pārgājuši, apavi – arī pāriet… Tagad palikušas dzīvē svarīgas lietas, kas tiešām var nest plusu nevis mīnusu.”


Par savām mašīnām – investīcijām

Nav noslēpums, ka Rihards aizraujas ar ne tikai ar modi, bet arī ar automašīnām. Hokejista garāžā ir divi salīdzinoši reti un antīki BMW automobiļi. “Man ir divas retro mašīnas: 1980.gada “trijnieks” (3.sērija, E21), sarkana. Un 1984.gada “haizivs” (6.sērija), kupeja, “M”-ka. Automašīnas atjaunoju – man patīk, ka viss ir pēc “fen-šui”. Es nepērku mašīnas tikai tāpēc, ka man nav ko darīt – tā ir investīcija.”

“Dinamo” par Rihardu Bukartu samaksāja 75 000 latu

Rihards allaž ticis uzskatīts par vienu no talantīgākajiem Latvijas hokeja uzbrucējiem. To garām nelaida arī Rīgas “Dinamo” funkcionāri. KHL draftā jūrmalnieks 2012.gadā tika pierakstīts rīdzinieku rindām, bet viss tik vienkārši nav bijis. “Dinamo”, lai iegūtu pilntiesīgas tiesības uz uzbrucēju, nācās Krievijas komandai “Kapitan Stupino” samaksāt 75 000 latu. “Par diez ko lielu naudu… Tā varētu būt pat lielākā (transfēra) nauda Latvijas hokejā. Sākumā prasīja 100 000, bet vienojās par 75 000 un es noslēdzu trīs gadu līgumu ar Rīgas “Dinamo”,” atceras Bukarts. Tiesa, debiju “Dinamo” Rihards piedzīvoja tikai pēc sešiem gadiem, kad jau bija izceļojies pa Ziemeļamerikas hokeja ārēm.

Filmas “Brat” ietekmē iemācījies krievu valoda

“Krievu valodā runāju brīvi no sešu gadu vecuma – tas ietekmē no “Brat 2″ filmas”, stāsta Rihards. “Kasparaitis, Morozovs tur filmējās. Hokejs, naudas tēma, šaušana, dzejolīši. Uzskatu, ka tā ir viena no krutākajām krievu filmām. “Brat 2” filma man bija feivorits, bet skatoties pirmo daļu, sāku iedziļināties, cik īstenībā arī pirmā filma ir nenormāli kruta.”

Savulaik atlaidis aģentu

“Bija NHL drafta gads. Viss uz to gāja, arī tagad nesaprotu, kāpēc mani nenodraftēja… Pēc tās sezonas atlaidu savu aģentu, kurš bija no ļoti lielas aģentūras. Kregs Osters un “Newport” aģentūra. Man bija ļoti laba sezona, pie 60 punktiem (WHL, 65 spēlēs, ). Mani nenodraftēja – tas bija šoks,” stāsta Rihards.

Provorovam no “Flyers” gatavoja omletes

25 gadus vecais Bukarts stāsta, ka Edmontonas “Oilers” nometnē spēlējis plecu pie pleca ar NHL spīdekli Konoru Makdeividu, bet tā nav vienīgā zvaigzne, ar kuru latvietis ir pazīstams. “Sanācis ar daudzām zvaigznēm kopā spēlēt. Ivans Provorovs, krievu zvaigzne (abi kopā spēlēja Brendonas “Wheat Kings”, WHL), kas tagad spēlē Filadelfijas “Flyers”. Viņš bija mans labākais draugs,  pavadījām 24/7 kopā… Omletes viņam taisīju, jo viņš nemācēja gatavot. No rītiem ēst taisīju,” ar smaidu atminas hokejists.

Foto: Riharda Bukarta “Instagram”

sportapils