Tas jāredz: NHL prezentē retro formas

Šobrīd vēl nav zināms, kad sāksies jaunā NHL sezona, tomēr pirmdien līga kopā ar “Adidas” prezentēja katras komandas retro formas, kuras komandas izmantos vairākas reizes sezonā, īpašu uzsvaru liekot uz vēsturiskajiem dueļiem jeb “rivalry”.

“Viss vecais ir jauns ar “Adidas Reverse Retro” alternatīvajiem spēļu krekliem, kas būs katrai komandai ar modernu akcentu,” teikts līgas oficiālajā paziņojumā. Pirmo reizi katrai komandai ir sava alternatīvā forma, un kolekcijā būs krāsains mikslis ar komandu pirmajiem un otrajiem logo, veciem un jauniem svītrojumiem un atgrieztām klasiskām vērtībām. Par iedvesmu katram kreklam tika ņemta kāda svarīga sezona konkrētai komandai, un viss dizaina process ilga apmēram 2 gadus.”

Pašreizējā Stenlija kausa īpašniece Tampabejas “Lightning” iedvesmojusies no mājas formas, kas komandai bija laika periodā no 1992. līdz 2007. gadam, ieskaitot 2003. – 2004. gada sezonu, kad Tampa izcīnīja pirmo titulu. Tā laika melnā krāsa ir nomainīta uz zilu bez citām īpašām izmaiņām.

 

Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo “Sabres” augustā pavēstīja par izmaiņām identitātē, atgriežoties pie “royal blue”, “royal gold” un baltās krāsas, kuras bija no 1970. līdz 1996. gadam. Retro formas iedvesma ņemta no formas, kas bija komandas rīcībā no 2000. līdz 2006. gadam, taču sarkanā un melnā krāsa aizstāta ar iepriekšminētajām zilo un zelta.

Kolumbusas “Blue Jackets” un Elvijs Merzļikins (tiesa, par latvieti 100% nevar garantēt) jaunajā sezonā dosies laukumā sarkanos kreklos, par pamatu ņemot izbraukuma spēļu kreklus laika periodā no 2000. līdz 2007. gadam, taču šoreiz galvenā krāsa ir sarkana nevis balta.

Kopumā jāsaka, ka šādas aktivitātes ir tikai apsveicamas, kā arī gudrs mārketinga gājiens šajā COVID-19 laikā, jo, visticamākais, sezonas sākumā spēles varēs apmeklēt ierobežots skaits skatītāju, taču vismaz nelielu daļu no zaudētās naudas varētu atgūt ar spēļu kreklu pārdošanu.

 

sportapils