Holivudas zvaigzne atver maciņu un iesaistās futbola biznesā

Aktieris Raiens Reinolds, kurš lielai daļai cilvēku ir pazīstams ar dalību filmā “Deadpool” un citām filmām, kopā ar citu aktieri Robu Maklheniju veikuši interesantu pirkumu, jo ir kļuvuši par īpašniekiem 156 gadus vecajai Velsas komandai “Wrexham A.F.C.”, kura startē Nacionālajā līgā (pēc spēka piektā Anglijas futbola sistēmā). Ar ko šī komanda ir īpaša? Tā ir trešā vecākā profesionālā futbola komanda pasaulē.

“Tas patiešām notiek,” sacīja Reinolds. “Jūs varbūt nebūsiet dzirdējuši ne par Vreksemu, ne par “Racecourse Ground” (komandas mājas stadions – red.), ne par “Ifor Williams” (komandas sponsors – red.), bet nākotnē noteikti dzirdēsiet.” Tāpat jaunais īpašnieks aprakstīja futbola komandu kā “guļošu milzi”, piebilstot, ka vēlas padarīt komandu par globālu spēku, un izmantojot spārnoto teicienu “sky is the limit”.

Jaunajā sezonā “Wrexham A.F.C.” ar 2 uzvarām, 1 neizšķirtu un 3 zaudējumiem ieņem 14. vietu Nacionālajā līgā 23 komandu konkurencē. 2008. gadā “Werxham” zaudēja vietu Anglijas futbola līgā (līgas pārraudzībā ir nākamās trīs līgas pēc Premjerlīgas), bet jaunie īpašnieki apsolījuši pārvērst komandu.

Lai palielinātu komandas atpazīstamību, Reinolds un Maklhenijs plāno izveidot TV sērijas par “Wrexham”, līdzi kā tas tika darīts ar “Manchester City” un “Tottenham”. Kopš 2011. gada komandas īpašnieki bija līdzjutēji, bet abiem aktieriem futbola komandas pirkums izmaksājis aptuveni 2,11 miljonus eiro.

sportapils