Makkonahija MLS komandai nav sastāva un stadiona, bet ir izpārdoti sezonas abonementi

Šomēnes kļuva zināms, ka COVID-19 neietekmēs nākamās MLS sezonas startu, kas paredzēts 2021. gada martā. Debiju līgā pēc pāris mēnešiem piedzīvos Teksasā bāzētā komanda “Austin” FC, kuras viens no īpašniekiem ir slavenais aktieris Metjū Makkonahijs. Vietējie līdzjutēji izpirkuši visus sezonas abonementus, tomēr ir divas nelielas problēmas – sastāvā šobrīd ir tikai 2 spēlētāji, bet stadions vēl ir būvniecības procesā.

Mazliet vairāk kā 200 miljonus dārgais futbola stadions, kura ietilpība būs 20,5 tūkstoši cilvēku, šobrīd ir par 75% gatavs, bet svinīgā atklāšana notiks pavasarī. Augustā komanda paziņoja, ka ir izpārdoti visi 15,5 tūkstoši sezonas abonementu un saņemti nepilni 37 tūkstoši eiro no sākotnējām iemaksām, jo iestāšanās biļešu rindā maksāja nepilnus 42 eiro.

Pagājušajā vasarā, kad komandai vēl pat nebija galvenā trenera, cilvēki varēja iemaksāt depozītu par sezonas abonementiem. Cena no viena profila bija 42 eiro un varēja rezervēt līdz 8 parastajām sēdvietām, kamēr VIP vietas izmaksāja nepilnus 84 eiro. Vairāk nekā 30 tūkstoši fanu veica depozīta maksājumus, kā rezultātā mājaslapa neizturēja slodzi un dažas diena nebija pieejama.

Par “Austin” FC galveno treneri kļuva Džošs Vulfs, kurš pārstāvējis ASV izlasi divos Pasaules kausa finālturnīros, bet komandas sporta direktors ir Klaudio Reina – futbolista karjeras laikā spēlējis tādos klubos kā Leverkūzenes “Bayer”, Glāzgovas “Rangers” un “Manchester City”. Reinam ir arī liela Pasaules kausa pieredze, jo tajos viņš ir piedalījies četras reizes. Reina 18 gadus jaunais dēls šobrīd spēlē Dortmundes “Borussia”.

Slavenajam aktierim Makkonahijam futbols nav svešs, jo bērnībā to pats ir spēlējis. “Bērnībā es 12 gadus spēlēju kā vārtsargs, bet pēc tam futbols nespēlēja tik lielu lomu dzīvē, sekoju Pasaules kausam un Premjerlīgai, bet tas arī viss,” saka aktieris. “Tad es satiku savu sievu Kamillu, kura ir no Brazīlijas, un futbols atkal atrodas manas dzīves pirmajā lappusē.”

Viņš arī uzskata, ka futbolam ir lielisks potenciāls kļūt par kaut ko lielu ASV. “Kas attiecas uz futbola biznesu ASV, es to redzu kā neizmantotu potenciālu. Gadu desmitiem futbols ASV kņudinājis sprādzienu, mums ir lieliski spēlētāji, mums ir treniņu bāzes, tehnoloģijas, mēs varam izveidot lieliskus sportistus un likt labāku produktu uz laukuma – tas ir ceļš, uz ko mēs ejam,” iezīmē Makkonahijs.

Makkonahijs tic, ka futbols popularitātes ziņā ASV varētu pārspēt gan hokeju, gan beisbolu.

Foto: en.as.com

sportapils