Pasaule piemin Djēgo Maradonu

Vakar pasauli pāršalca ziņa, ka 60 gadu vecumā Argentīnā miris leģendārais futbolists Djēgo Maradona. Argentīnieša vārds nav svešs pat mājsaimniecēm, līdz ar to izraisot plašu rezonansi visā pasaulē. Jūsu uzmanībai apkopojums, kā reaģēja cilvēki visā pasaulē.

Nekavējoties reaģēja Argentīnas valsts prezidents Alfredo Fernandess, kurš izsludināja trīs dienu ilgas sēras visā valstī. “Tās ir sliktākās ziņas kādas Argentīnas fani varētu saņemt. Mēs viņu mīlējām. Es centīšos runāt ar viņa ģimeni. Ir tik skumīgi,” atzīst Argentīnas galva. “Tu mūs aizvedi līdz pasaules virsotnei, tu mūs darīji neizsakāmi laimīgus. Tu biji visu laiku labākais. Paldies, ka biji, Djēgo. Mums tevis pietrūks.”

Argentīnas līdzjutēji devās arī Buenosairesas ielās, lai pieminētu Maradonu, apmeklējot ne tikai sienas gleznojumus, uz kuriem attēlots futbolists, bet arī prezidenta pili. Neskatoties uz to, ka Argentīna un Brazīlija vienmēr bijušas sīvākās konkurentes, arī Riodežaneiro ielās bija redzami cilvēki, kuri godināja Argentīnas leģendu.

Leģendārais brazīlietis Pele veltīja šādus vārdus Maradonam: “Esmu zaudējis lielisku draugu, un pasaule zaudējusi leģendu. Vēl daudz kam ir jābūt pateiktam, bet šobrīd galvenais, lai Dievs dod spēku Maradonas ģimenei. Ceru, ka kādu dienu mēs debesīs varēsim kopā spēlēt futbolu.”

“Viņš mūs pamet, bet tajā pašā laikā arī nepamet, jo Djēgo ir mūžīgs,” savā paziņojumā sacīja Maradonas tautietis Lionels Mesi. Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu sacīja “viens no visu laiku labākajiem, nepārspējams burvis. Pameta mūs pārāk agri, bet atstāja neatkārtojamu mantojumu un tukšumu, ko nekad nevarēs aizpildīt”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Futbola leģenda daļu savu profesionāļa karjeras pavadīja Napoli, aizveidot komandu līdz pirmajiem diviem Itālijas A sērijas tituliem. Pilsētas mērs vakar paziņoja, ka “Stadio San Paolo” stadions tiks pārdēvēts Djēgo Maradonas vārdā. Arī Napoli ielas bija pilnas ar cilvēkiem, kuri izrādīja cieņu futbola leģendai.

Viens no labākajiem angļu uzbrucējiem Gerijs Linekers par Maradonu izteicās šādi: “Ar atkāpi labākais manas paaudzes spēlētājs un, iespējams, arī visu laiku labākais. Cerams, ka pēc lieliskas, bet nemierīgas dzīves viņš atradīs komfortu Dieva rokās.”

Pāvests Francisks, kurš pats ir no Argentīnas, arī pārdzīvo Maradonas aiziešanu no šīs pasaules. “Pāvests tika informēts par Maradonas nāvi. Viņš atceras tikšanās reizes ar Maradonu pēdējo triju gadu laikā, tāpat pāvests atcerēsies viņu savās lūgšanās, kā to darīja pēdējās dienās, kad tika informēts par leģendas veselības stāvokli,” pastāstīja Vatikāna runasvīrs Mateo Bruni.

Ar lielākajiem vai mazākiem paziņojumiem sociālajos tīklos izcēlās praktiski visas lielākās futbola komandas pasaulē, kā arī citu sporta veidu pārstāvji, piemēram, Useins Bolts un Jannis Antetkounmpo. Vienaldzīgo šajā situācijā nav.

Jau vakar visas UEFA Čempiona līgas spēles sākās ar klusuma brīdi, tāpat tas notiks šīsdienas UEFA Eiropas līgas spēlēs, kā arī mūsu pašu Virslīgā.

Foto: Getty Goal

sportapils