NHL superzvaigzne Makdeivids izrāda savu jauno mitekli

NHL komandas Edmontonas “Oilers” zvaigzne Konors Makdeivids ir tikai 23 gadus jauns, bet pirms trim gadiem parakstīja 8 gadu līgumu 100 miljonu ASV dolāru vērtībā – uz to brīdi viņam bija lielākā vidējā alga līgas vēsturē. Palielinoties ienākumiem, var atļauties arī greznāku dzīvesveidu, ko ir izdarījis arī Makdeivids, iegādājoties jaunu mitekli.

Māja ir 743 kvadrātmetrus liela, un interjera dizainere bija Makdeivida draudzene Laurena Kaila. Ja māju apmeklētu kāds, kurš nezinātu, ka tās īpašnieks ir “Oilers” zvaigzne, tad būtu grūti iedomāties, ka tā pieder hokejistam, jo mājā par to nekas neliecina. “Konoram nepatīk demonstrēt hokeja piemiņas lietas,” atzīst hokejista draudzene.

Interjerā ir jaunības un varenības mikslis, jo dīvāns ir pietiekami liels, lai uz tā satilptu visa komanda, bet pagrabā atrodas stikla vīna bāra siena, kurā ir simtiem pudeļu. Makdeivida sapnis bija iekštelpu sporta laukums, kas arī tika īstenots, un tā ir viena no vietām, kurā hokejists pavada visvairāk laika. Tāpat mājās ir lifts, ar kura palīdzību var tikt uz augšējo stāvu, kurā ir burbuļvanna, šūpoles un no kura paveras lielisks skats uz Edmontonu.

Māja tika uzbūvēta 18 mēnešu laikā, un Kailai tika dota brīvība dizaina izvēlē, bet bija jāpiepilda arī dažas hokejista vēlmes. “Kalakata marmors bija sava veida virzītājspēks dizaina koncepcijai un materiālu paletei,” sacīja Kaila.

Galvenā lieta atvērtā tipa virtuvē ir skulpturāla izskata sala, kas veidota no Kalakatas porcelāna. Apkārt virtuvei praktiski viss ir noslēpts ar vienkāršiem melniem paneļiem. Divas trauku mazgājamās mašīnas ir atvērta veida, kas ļauj izvairīties no pirkstu nospiedumiem.

Mājas un interjera dizaina tapšanas procesā tika izmantoti Edmontonā bāzētu uzņēmumu pakalpojumi, kas īpaši svarīgi bija Kailai. “Man patika process, jo ar savu darbu es tajā tiku iesaistīta,” turpināja dizainere. Toronto Kaila mācījās arhitektūru un dizainu, bet pēc tam izveidoja savu interjera dizaina studiju.

“Es domāju, ka tas (dizainēšana – red.) noteikti ir grūtāk nekā cilvēkiem šķiet, jo tajā ir tik daudz detaļu. Tas ir garš, reizēm arī nomācošs process, bet interesants.”

Foto: Paul Swanson

sportapils