Treneris jaunajai darba vietai neiesaka parakstīt līgumu ar savu dēlu

NBA komandas turpina komplektēt sastāvus jaunajai sezonai. Filadelfijas “76ers” starpsezonā nomainījusi galveno treneri, un komandas stūrmanis būs Doks Riverss, kurš vadībai ieteica neparakstīt līgumu ar savu dēlu Ostinu.

“Ostins atradās augstu Filadelfijas vēlmju sarakstā pirms es pieņēmu “76ers” piedāvājumu,” saka Riverss. “Viņš bija viens no aizsargiem, ko komanda vēlējās, taču, kad kļuvu par galveno treneri, es teicu: “Jūs to negribat darīt. Jums ir pārāk daudz citu lietu, ar ko mums jāsadzīvo”.”

Ostins Riverss trīsarpus sezonas pārstāvēja tēva trenēto Losandželosas “Clippers”, taču Doks ir sapratis, ka labāk būs, ja dēls nebūs viņa trenējamo spēlētāju sarakstā. “Tā Ostinam būs labāk. Esmu viņa tēvs, tāpēc viņš kļūst par vieglu mērķi. Uzskatu, ka viņš spēlē ļoti labi kopš vairs nepārstāvam vienu komandu.”

Karjeru Riverss jaunākais turpinās Ņujorkas “Knicks”, un tieši Doks bija tas, kurš mudināja dēlu pievienoties “Lielā ābola” komandai. “Es viņam visu laiku teicu, ka Ņujorka ir lieliska vieta. To es viņam arī sacīju. Tā ir grūta pilsēta labā nozīmē. Tā ir līdzīga Bostonai un Filadelfijai, jo fani ir īsti, viņi grib, lai spēlētāji atdod visu laukumā un spēlē kā komanda.”

Interesanti, ka “76ers” tik un tā papildinājusi sastāvu ar Riversa radinieku, jo no Dalasas “Mavericks” tika iegūts Sets Karijs, kurš ir Riversa meitas vīrs.

Jāpiemin, ka pirms mazliet vairāk kā gada “Clippers” un Hjūstonas “Rockets”, ko tobrīd pārstāvēja Ostins Riverss, spēlē Doks Riverss nebija apmierināts ar tiesnešu lēmumu un bija ļoti dusmīgs, bet Ostins rādīja tiesnešiem, lai piešķir tēvam tehnisko piezīmi. Beigās Doks tika izraidīts no spēles, bet dēls izrādīja patiku par to.

 

sportapils