“Vai es šajā sezonā zaudēšu daudz naudas? Noteikti!”

NBA izstrādājusi apjomīgu COVID-19 protokolu, kas komandām jāievēro, lai sekmīgi varētu aizvadīt jauno sezonu. Paredzams, ka sezonas ievadā komandu mājas spēles varēs apmeklēt ļoti ierobežots skaits skatītāju vai arī mači būs jāizvada pie tukšām tribīnēm, kā rezultātā netiks gūta peļņa no pārdotajām biļetēm, ko paredz arī Dalasas “Mavericks” īpašnieks Marks Kjūbans.

“Vai es šajā sezonā zaudēšu daudz naudas? Noteikti! Par to nav jautājumu,” atzīst Kjūbans. “Vai tie varētu būt vairāk nekā 100 miljoni dolāru? Jā, nav ne mazāko šaubu. Cerams, ka pēc vakcīnām dzīve atkal būs normāla un viss būs kārtībā.”

Jāteic gan, ka Kjūbans pašreiz ļoti nepārdzīvo par gaidāmajiem zaudējumiem. “Par laimi, pie savas pašreizējās situācijas es varu atļauties zaudējumus. Es turpināšu maksāt algu darbiniekiem, un tā ir pareizā lieta, ko darīt, taču kādā brīdī mums ir jānonāk atpakaļ pie standarta kalendāra.”

Ne tikai COVID-19 ierobežojumi veicinās Kjūbana zaudējumus jeb neiegūto peļņu, jo jaunās NBA regulārās sezonas garums būs 72 spēles nevis 82, kā arī tā sāksies divus mēnešus vēlāk nekā ierasts – decembra beigās. Jāpiemin, ka iepriekšminētās izmaiņas veiktas tādēļ, lai 2021. – 2022. gada sezona varētu notikt jau pēc ierastā plāna.

Jūtas “Jazz” jau ir paziņojusi, ka atļaus 1500 skatītājiem vērot spēles arēnā, kuras kopējā ietilpība ir vairāk nekā 18 tūkstoši. Pagaidām nav zināms, vai uz “Mavericks” mājas spēlēm varēs doties līdzjutēji, taču Kjūbans cer, ka pavasarī arēnu varēs jau izpārdot. Pašreizējie Teksasas štata noteikumi nosaka, ka arēnā, kuras ietilpība ir 20 tūkstoši skatītāju, var atrasties līdz 5 tūkstošiem cilvēku.

“Mani nepārsteigtu, ja tad, kad pietiekami daudz cilvēku būs saņēmuši vakcīnu, piemēram, martā vai aprīlī, varbūt pat maijā, ņemot vērā, ka sezona sāksies vēlāk, mūsu mājas spēles būs izpārdotas,” optimistiski izsakās Kjūbans. “Pēc vakcīnu saņemšanas cilvēki jutīsies atbrīvoti un labi par savu dzīvi, un tas patiešām būs kaut kas īpašs.”

ASV galvenais infektologs Entonijs Fauči sacījis, ka ASV vajadzētu būt labā stāvoklī līdz vasarai, kad pie vakcīnas būs tikuši 80% no visiem valsts iedzīvotājiem, kamēr Baltā nama galvenais zinātnes padomnieks Monsefs Slavijs uzskata, ka ASV kontroli pār pandēmiju iegūs 2021. gada otrajā pusē.

sportapils