Grīzmans necietīs diskrimināciju: lauž ienesīgu līgumu ar “Huawei”

Francijas futbola izlases un “Barcelona” uzbrucējs Antuāns Grīzmans vairākus gadus bijis tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei” vēstnieks, taču futbolists izlēmis pārtraukt sadarbību, jo parādījušās ziņas par kompānijas slikto attieksmi pret uiguru musulmaņiem.

Šajā nedēļā “Washington Post” vēstīja, ka “Huawei” esot testējusi programmatūru, kas spēj nosūtīt automatizētus paziņojumus, kad novērošanas kameras pamana galvenokārt musulmaņu minoritāšu uiguru grupas dalībniekus. ANO lēš, ka vienā no Ķīnas provincēm ir aizturēti vairāk nekā miljons uiguru un citu musulmaņu, kamēr Ķīna noraida apsūdzības un saka, ka reģionā piekopj apmācības un palīdz cīnīties pret ekstrēmismu.

“Es paziņoju, ka pārtraucu sadarbību ar “Huawei” uzņēmumu,” savā Instagram profilā pavēstīja Grīzmans.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoine Griezmann (@antogriezmann)

“Mēs vēlētos uzaicināt viņu uz sarunu personīgi, lai paskaidrotu kāds darbs tiek veikts uzņēmuma visaugstākajā līmenī cīņā ar cilvēktiesību, vienlīdzības un diskriminācijas jautājumiem,” atbildē sacīja “Huawei” pārstāvis.

“Washington Post” savā rakstā citēja kādu dokumentu, kuru esot parakstījis “Huawei” pārstāvis un kurā ir apgalvots, ka “Huawei” sadarbojies ar “startup” uzņēmumu, lai pārbaudītu mākslīgo intelektu, kas spēj iedarbināt automatizētu “uiguru trauksmi”. “Tas neiet kopā ar mūsu vērtībām,” turpināja uzņēmuma pārstāvis. Mūsu tehnoloģijas nav paredzētas etnisko grupu noteikšanai, un nediskriminācija ir mūsu uzņēmuma vērtību pamatā.”

Grīzmans kopš 2017. gada bija “Huawei” vēstnesis, taču arī Madrides “Atletico” laikos francūzis jau sadarbojās ar uzņēmumu. Pašreizējais Grīzmana komandas biedrs Lionels Mesi par “Huawei” vēstnesi kļuva šogad, bet pirms gada “Arsenal” spēlētājs Mesuts Ezils jau kritizēja uzņēmumu par attieksmi pret uiguriem.

sportapils