Dots devējam atodās: aģents spēlētājam atmaksā 3 miljonus

Kļūdas, kas tiek pieļautas laukumā, var maksāt ļoti dārgi. To pašu var attiecināt arī uz darbībām ārpus tā. Bijušā NBA spēlētāja Entonija Kārtera aģents aizmirsa painformēt komandu par spēlētāja plāniem, kā rezultātā Kārters netika pie 3 miljoniem ASV dolāru. Nepilnus 20 gadus vēlāk aģents visu summu basketbolistam pats ir atmaksājis.

Notikumi risinājās 2003. gadā. Kārters aizvadīja sezonu Maiami “Heat”, vidēji gūstot 4,1 punktu un realizējot metienus ar 35,6% precizitāti. Basketbolistam bija iespēja turpināt līgumu ar komandu un nākamajā sezonā nopelnīt 4,1 miljonu ASV dolāru. Statistika, protams, nebija nekāda spožā, līdz ar to nebija nekādu šaubu, ka līgums jāturpina.

Līdz 30. jūnijam basketbolista aģentam Bilam Dafijam bija jāpaziņo lēmums “Heat” vadībai, taču tas netika izdarīts, kā rezultātā Kārters automātiski kļuva par neierobežoto brīvo aģentu, lai gan pats to nevēlējās. “Es jūtos slikti tā cilvēka vietā, kurš mūsu ofisā bija atbildīgs par to, kā arī viņš pats jūtas slikti,” pirms 17 gadiem situāciju komentēja Dafijs. “Šī, protams, ir nepatīkama situācija, taču mans vārds reprezentē uzņēmumu, tāpēc uzņemos atbildību par radušos situāciju.”

Kārters kā brīvais aģents pievienojās Sanantonio “Spurs”, parakstot minimālo līgumu par aptuveni 750 tūkstošiem, kas nozīmē, ka nenopelnītā summa bija aptuveni 3 miljoni. Dafijs centās glābt situāciju un vienojās ar Kārteru, ka pats no savas kabatas samaksās basketbolistam 3 miljonus, tiesa, ne visu uzreiz, bet gan pēc maksājumu kalendāra.

“Es nebiju dusmīgs, runājot atklājot,” aģenta aizmāršību komentē Kārters. “Es nedomāju ne par ko līdz man piezvanīja advokāti. Es nepieņēmu nekādus lēmumus, jo zināju kāds viņš ir kā cilvēks. Tā gadās.”

Tā kā “Heat” komandai parādījās brīvie līdzekļi, Maiami parakstīja līgumu ar Lamāru Odomu, kurš vienu gadu vēlāk tika aizmainīts uz Losandželosas “Lakers”, pretī iegūstot Šakilu O’Nīlu. Vēl divus gadus vēlāk Šaks palīdzēja “Heat” izcīnīt pirmo čempiontitulu franšīzes vēsturē.  “Man arī vajadzēja saņemt gredzenu,” smejoties saka Kārters.

Ja Kārters būtu palicis “Heat” komandā, ļoti iespējams, ka NBA vēsture būtu krietni citādāka nekā tā ir tagad.

sportapils