“Hawks” ģenerālmenedžeris draftē tikko dzimušo dēlu

Šobrīd NBA draftā ir divas kārtas, kurās tiek izvēlēti jaunie spēlētāji, taču savulaik kārtu bija krietni vairāk. Tā kā bija pārāk daudz kārtu, bet pieejamo basketbolistu loks nebija tik plašs, 1974. gadā Atlantas “Hawks” pieņēma lēmumu drafēt dienu iepriekš dzimušu puiku.

Tā kā bija jāizvēlas teju 200 basketbolisti, Čikāgas “Bulls” savulaik draftēja vieglatlētu Karlu Luisu, kura plānos nebija spēlēšana NBA, savukārt Filadelfijas “76ers” ieguva tiesības uz Norminu Horvicu, kurš jau tobrīd strādāja par farmaceitu.

Nekas gan nepārspēs 1974. gada draftu. Ceremonija norosinājās 28. maijā, bet dienu iepriekš piedzima “Hawks” ģenerālmenedžera Peta Viljamsa dēls Džeimss. Komandas īpašumā bija vairākas drafta izvēles, jo Atlanta aizmainīja komandas zvaigzni Pītu Mareviču, līdz ar to Viljamss izlēma godināt tikko dzimušo dēlu un draftēt viņu 10. kārtā.

“10. kārtā Atlanta izvēlas Džeimsu Viljamsu,” 1974. gada drafta ceremonijā sacīja Viljamss. Uzreiz gan radās pārpratums, jo koledžā spēlēja strītbola leģenda Džeimss “Fly” Viljamss. “Vai jūs domājat “The Fly”?” sekoja jautājums no līgas vadības

“Nē, šis ir Džeimss Litldžons Viljamss,” atbildēja Viljamss. NBA pārstāvis jautāja no kurienes izvēlētais basketbolists ir, uz ko “Hawks” ģenerālmenedžeris atbildēja: “No “Piedmont” slimnīcas Atlantā. Viņš ir nepilnus 50 centimetrus garš un sver 3,3 kilogramus.”

NBA šo lēmumu uztvēra ar humoru, apsveica Viljamsu ar ģimenes pieaugumu, bet vēlāk atcēla “Hawks” izdarīto izvēli. Interesanti, ka 1977. gada 10. jūnijā piedzima vēl viens Viljamsa dēls un tajā dienā tēvs lēma par “76ers” drafta izvēlēm, tomēr šajā reizē dēls netika draftēts.

sportapils