Futbolists izpļāpājas draugam par savu nākamo komandu un saņem bargu sodu

2020. gada noslēgums nelāgs izvērtās Madrides “Atletico” futbolistam Kīranam Tripjēram, kuru Anglijas Futbola asociācija diskvalificēja uz 10 nedēļām, jo atklājās, ka 2019. gadā viņš pārkāpa azartspēļu noteikumus, atklājot draugiem, kurā komandā viņš turpinās karjeru.

Sākot ar 2015. gadu, Tripjērs pārstāvēja Totenhamas “Hotspur”, bet pēc četrām sezonām parādījās ziņas, ka futbolists neturpinās spēlēt Anglijas komandā. Dažādi totalizatora uzņēmumi piedāvāja veikt likmes uz to, kurai komandai pievienosies Tripjērs.

Olivers Holijs, futbolista tuvs draugs, jautāja Tripjēram par nākotnes karjeras plāniem, uz ko Tripjērs atbildēja, ka plāno pievienoties “Atletico”. Holijs vēlējās pārliecināties, vai Tripjērs nemelo, un futbolists turpināja ar apstiprinošu atbildi, sakot, ka uz to var likt lielu naudu.

Jau pagājušā gada maijā Tripjērs tika apsūdzēts par iespējamo totalizatoru noteikumu pārkāpšanu, un izmeklēšanas rezultātā tas apstiprinājās, jo tika atrastas “WhatsApp” sarakstes. Tāpat tika atklāts, ka Holijs esot veicis 10 dažādas likmes par Tripjēra nākamo komandu. Angļu futbolistam piešķirta ne tikai 10 nedēļu diskvalifikācija, kas noslēgsies marta sākumā, bet arī aptuveni 77 tūkstošu eiro liels sods.

“Es vēlos darīt skaidru – būdams profesionāls futbolists, neesmu veicis nekādas likmes, kas saistītas ar futbolu, vai saņēmis finansiālu atbalstu no totalizatora,” vēl maijā taisnību centās pierādīt Tripjērs.

“Atletico”, kas par Tripjēra pāreju samaksāja vairāk nekā 22 miljonus eiro, paziņojusi, ka futbolista diskvalifikācija uz laiku ir apturēta, kamēr apelācija nav izskatīta. “Kā tas ir iespējams, ka šobrīd visvairāk ciešs “Atletico”, kam ar to nav bijis nekāds sakars?” neizpratnē ir komandas vadītājs Migels Anhels Marins.

Nesenā vēsturē līdzīgs gadījums bija Danielam Staridžam, kurš arī bija apsūdzēts par iespējamo nākotnes plānu atklāšanu 2018. gada janvārī. Futbolists tika atzīts par vainīgu, un sākotnēji viņu diskvalificēja uz 6 nedēļām, bet Anglijas Futbola asociācija vēlējās bargāku sodu. Spriedums tika pārsūdzēts, beigās Staridžam saņemot 4 mēnešu diskvalifikāciju un vairāk nekā 165 tūkstošu eiro lielu sodu.

sportapils