Kad ar 52 miljoniem ir par maz: bankrotējis Girgensona bijušais komandas biedrs

NHL komandas Sanhosē “Sharks” hokejists Evanders Keins iesniedzis maksātnespējas prasību, viņa parādsaistībām sastādot 26,8 miljonus ASV dolāru, ziņo “The Athletic”. Hokejista kopējie aktīvi šobrīd esot aptuveni 10,2 miljoni.

Hokejista īpašumā ir 3 mājas, kas arī lielākoties sastāda iepriekšminētos 10,2 miljonus. Jau šajā nedēļā sāksies jaunā NHL sezona, taču Keins COVID-19 situācijas dēļ varētu nespēlēt, turklāt pavisam nesen viņa ģimenē bija pieaugums. “The Athletic” žurnālists Daniels Kaplans ievēroja, ka katru mēnesi hokejists noslēdz ar zaudējumiem, kas ir nepilnu 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā, un pēdējo triju mēnešu laikā azartspēlēs zaudēti 1,5 miljoni.

“Parādnieks var pārtraukt līgumu un var izvēlēties šosezon nespēlēt, kā to atļauj pašreizējie noteikumi, ņemot vērā veselības problēmas un nesen dzimušo bērnu,” teikts maksātnespējas prasībā. “Pārtraucot līgumu vai nedodoties laukumā šosezon, parādnieks nesaņems algu.”

Pēdējā diena, kad varēja paziņot par nespēlēšanu, bija 24. decembris, bet maksātnespējas dokuments ir izveidots 9. janvārī, tāpēc pagaidām zināms, kā Keins varētu atteikties no dalības šajā sezonā. Pagājušajā nedēļā “Centennial Bank” iesniedza prasību tiesā pret Keinu un “Sharks” 8,3 miljonu dolāru apmērā.

2018. gadā Keins ar “Sharks” parakstīja 7 gadu līgumu par 49 miljoniem ASV dolāru, bet līdzšinējo 11 sezonu laikā hokejists nopelnījis 52 miljonus.

sportapils