NHL atrod alternatīvu “Winter Classic” – spēlēs pie ezera

Ierasts, ka NHL katra kalendārā gada sākumā aizvada spēles lielajos futbola stadionos, tomēr šogad pasaulē notiekošās situācijas dēļ tas nenotiks, tiesa, līga ir pavēstījusi par alternatīvu – februārī 2 mači tiks aizvadīti pie Taho ezera, kurš ir specifisks ar to, ka nekad nesasalst.

21. februārī jeb sestdienā uz laukuma dosies Kolorado “Avalanche” un Lasvegasas “Golden Knights”, bet dienu vēlāk norisināsies mačs starp Filadelfijas “Flyers” un Bostonas “Bruins”. Hokeja laukumam blakus esošais Taho ezers ir lielākais Alpu ezers Ziemeļamerikā, un tas atrodas uz Kalifornijas un Nevadas robežas.

“Jau kopš 2003. gada, kad notika pirmā brīvdabas spēle, bet no 2008. gada tā kļuva par regulāru sezonas sastāvdaļu, esam apsvēruši aizvadīt brīvdabas spēles arī ne stadionos, taču vienmēr tas būtu bijis nepraktiski, jo fanu pieprasījums bijis liels,” saka NHL komisārs Gerijs Betmens. “Šosezon, neskatoties uz to, ka nevaram pulcēt lielas skatītāju masas, turpināsim tradīciju un aizvadīsim spēles brīvā dabā.”

Vietējais golfa klubs tiks pārvērts par “burbuli”, jo darbiniekiem būs aizliegts pamest teritoriju un tiks veikti COVID-19 testi. Ģērbtuves spēlētājiem būs pieejamas, tomēr dušas varēs apmeklēt tikai viesnīcā. Februārī notiekoši mači būs 31. un 32., kas aizvadīti brīvā dabā, bet līdzšinējie 30 kopumā pulcējuši vairāk 1,6 miljonus fanu.

Īpašu svētku noskaņojumu piešķirs ne tikai lieliskais skats, kas paveras Taho ezera virzienā un tā apkārtnē, bet arī īpašās retro formas, kurās hokejisti dosies laukumā.

sportapils