“Barcelona” krīt no augstumiem – pat Mesi “izbesījas” un dabū pirmo sarkano kartīti

Visam pienāk pirmā reize – par šo teicienu svētdienas vakarā pārliecinājās Lionels Mesi, kurš Spānijas Karaļa kausa izcīņas finālmačā pret Bilbao “Athletic” pirmo reizi, spēlējot “Barcelona” kreklā, tika pie sarkanās kartītes.

Pēc nospēlētām 90 minūtēm tablo vēstīja par 2:2, kas nozīmēja vēl vismaz 30 minūtes interesanta futbola. Jau papildlaika 3. minūtē Injaki Viljamss izvirzīja vadībā Bilbao komandu, un “Barcelona” nācās atspēlēties. Papildlaika beigās Asjers Viljalibre, kurš 90. minūtē panāca 2:2, atradās ļoti tuvu Mesi, kuram neizturēja nervi, un ar vienu sitienu argentīnietis nogāza pretinieku. Tiesnesis devās pie VAR, un pēc tā palīdzības tika piešķirta sarkanā kartīte, bet “Athletic” izdevās nosargāt vadību un izcīnīt kausu.

Mesi “Barcelona” sastāvā bija aizvadījis 752 spēles bez nevienas sarkanās kartītes. Iespējams, ka futbolistam tiks piešķirta vairāku spēļu diskvalifikācija, taču viss būs atkarīgs no Spānijas Futbola federācijas. Ja tiks piešķirta vismaz 2 spēļu diskvalifikācijas, Mesi nevarēs palīdzēt “La Liga” un “Copa del Rey” mačos.

“Es varu saprast, ko Mesi izdarīja,” ESPN citē “Barcelona” galveno treneri Ronaldu Kūmanu. “Es nezinu cik daudz reižu pret viņu tika pārkāpti noteikumi, un ir normāli reaģēt, kad viņi pret tevi mēģina pārkāpt noteikumus, īpaši ņemot vērā, ka daudz tiek driblēts ar bumbu, taču man vēlreiz ir jānoskatās epizode.”

Līdzšinējā futbolista karjerā Mesi divreiz bija saņēmis tienešu “laipnību” sarkanās kartītes izskatā. 2005. gadā Mesi debitēja Argentīnas futbola izlases sastāvā, tomēr jau minūti pēc uznākšanas laukumā viņš izcēlās ar nesportisku rīcību, tādējādi mačs argentīnietim jau bija noslēdzies. Otrā reize Mesi bija 2019. gadā, kad “Copa America” spēlē par 3. vietu futbolists konfliktēja ar Čīles pārstāvi, tiesnesim lemjot par Mesi nosūtīšanu uz ģērbtuvēm.

sportapils