Tas ir noticis – futbolistu iegādājas par “bitkoiniem”

Bijušais Madrides “Real” sistēmas spēlētājs Deivids Barals kļuvis par pirmo sportistu, kura iegādei pilnībā netika izmantota nauda, bet gan Bitcoin – digitāla valūta jeb kriptovalūtas maksājumu sistēma, kas izmanto kriptogrāfiju, lai pārvaldītu valūtas apjomu un valūtas transakcijas.

37 gadus vecais Barals iepriekš pārstāvējis Madrides “Real” B komandu un “Levante”, bet tagad spēlēs Spānijas pēc spēka 3. līgas komandā “DUX Internacional de Madrid”. Futbola komanda ir daļa no esporta kluba “DUX Gaming”, kura līdzīpašnieki ir 2 futbolisti – Borhe Iglesiass un “Real” vārtsargs Tibo Kurtuā.

Oficiālajā paziņojumā komanda uzsvēra, ka bez komandas sponsora “Criptan”, platforma, kas iegādājas un tirgo kriptovalūtu, šis darījumus nebūtu bijis iespējams. “Prieks pievienoties šim projektam, esmu ambīciju un atbildības pilns turpināt sacensties un tikt pie jauniem sasniegumiem savā karjerā,” Twitter rakstīja Barals.

Arī otrpus okeānam pavisam nesen notika darījums, kurā tika izmantota kriptovalūta. Decembrī amerikāņu futbolists Rasels Okungs un NFL komanda Karolīnas “Panthers” vienojās par līgumu, kurā sportista puse no algas tiks maksāta Bitcoin valūtā.

“Nauda ir vairāk kā valūta, tā ir vara,” izteicās Okungs. “Veids, kā nauda tiek apstrādāta no radīšanas līdz izplatīšanai, ir daļa no varas. Algas saņemšana Bitcoin vērtībā ir pirmais solis, lai izvairītos no korumpētas un manipulētas ekonomikas, kurā mēs dzīvojam.”

sportapils