Ovečkina dārgā pasēdēšana – 100 tūkstošu sods par noteikumu neievērošanu

Nedēļu pēc jaunās NHL sezonas sākuma līga piešķīrusi pirmos sodus saistībā ar COVID-19 drošības protokola neievērošanu. Par grēkāžiem kļuva Vašingtonas “Capitals” krievu spēlētāji, kuri viesnīcas istabā izlēma satikties.

Līgas oficiālajā paziņojumā tika vēstīts, ka “Capitals” piešķirts 100 tūkstošu ASV dolāru liels sods, jo komandas pārstāvji, esot tuvā kontaktā ar citiem cilvēkiem, nebija uzvilkuši sejas maskas, turklāt izbraukumos spēlētāji viesnīcas numuriņos nevar uzņemt viesus.

Lai gan sākotnēji nebija zināms, kuri spēlētāji sodīti, žurnālists Eliots Frīdmans paziņoja, ka vainīgie ir komandas krievu četrinieks – Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Kuzņecovs, Dmitrijs Orlovs un Iļja Samsonovs. Spēlētāji ievietoti COVID-19 protokolā un pagaidām nav zināms, kad hokejisti varēs doties laukumā, taču nonākšana protokolā nenozīmē, ka viņiem ir konstatēta saslimšana ar COVID-19.

Ovečkins drīz vien publiski arī atvainojās, sakot, ka “es nožēloju savu izvēli pavadīt laiku kopā ar komandas biedriem viesnīcas istabiņā. Es mācīšos no šīs pieredzes”. Vašingtonas komanda aizvadījusi 4 spēles jaunajā sezonā – pirmajos 2 mačos tika pārspēta Bufalo “Sabres”, kam sekoja 2 zaudējumi pret Pitsburgas “Penguins”.

Līdz šim ar COVID-19 saistīto notikumu dēļ Dalasas “Stars” vēlāk uzsāka sezonu, Karolīnas “Hurricnes” 3 mači jau ir tikuši pārcelti, bet citas komandas apturēja treniņus.

sportapils