Bijušais “Liverpool” futbolists piedalījies protestos Maskavā – vai tiešām?

Interesantas ziņas pienākušas no Krievijas galvaspilsētas Maskavas, jo tiek ziņots, ka dāņu futbolists Daniels Agers, kurš lielāko daļu karjeras pavadījis “Liverpool”, ticis aizturēts, jo piedalījies protestos.

36 gadus vecais futbolists it kā esot izrādījis atbalstu Aleksejam Navaļnijam, kurš pēc atgriešanās Krievijā ticis apcietināts. Ieslodzījumā Agers pavadījis 2 dienas, un šodien viņam paredzēta tiesas sēde, kurā tiks lemts par sodu, kas varētu būt robežās starp 100 un 200 eiro, piespiedu darbs vai apcietinājums līdz 15 diennaktīm.

Pastāv iespēja, ka protestos piedalījies cits cilvēks, kuram ir tāds pats vārds un uzvārds, jo Agers šodien “Twitter” atbildējis uz video, kurā redzams, kā viņš gūst vārtus.

Vēlāk arī citi Krievijas mediji vēstīja, ka tomēr slavenais dāņu futbolists nav piedalījies protestos, bet to darījis, kāds viņa tautietis ar tādu pašu vārdu un uzvārdu kā viņam. Vārds un uzvārds bijis identisks – tas radījis baumas. Aizturētais Agers ir četrus gadus jaunāks nekā bijušais futbolists. Vēlāk medijos arī paradījās nepārbaudīta informācija, ka aizturētais patiesībā ir Krievijas pilsonis, kurš savulaik nomainījis savu vārdu.

Bijušajam Dānijas futbola izlases kapteinim ir maza saistība ar Krieviju, jo nekad viņš nav pārstāvējis nevienu Krievijas komandu un arī ģimenes lokā nav cilvēki ar Krievijas pilsonību. 8 gadus Agers pavadīja “Liverpool” un piedalījās 175 Premjerlīgas spēlēs, bet spēlētāja karjeru viņš noslēdza 2016. gadā, pārstāvot dāņu komandu.

sportapils