“Fenerbahce” ar fanu atbalstu cer savākt naudu Ezila algai

Vakar oficiāli kļuva zināms, ka Turcijas komandai “Fenerbahce” pievienojies Vācijas futbolists Mesuts Ezils, kurš iepriekš pārstāvēja Londonas “Arsenal”. Turcijas flagmanim ir finanšu problēmas, tāpēc klubs lūdz faniem ziedot naudu, kura tiktu izmantota Ezila algas apmaksāšanai.

Ezils, kurš iepriekšējās 8 sezonas pārstāvēja “Arsenal”, vidēji pelnīja aptuveni 20 miljonus eiro gadā, taču viņš bija gatavs atteikties no aptuveni 8 miljoniem eiro, lai tikai varētu pārcelties uz Turciju. Par futbolistu interesi izrādīja arī MLS komanda “DC United”, taču Ezils gribēja pievienoties “Fenerbahce”, ko viņš atbalstīja bērnībā un kas piedāvāja līgumu uz trīsarpus gadiem.

“Fenerabche” prezidents Ali Kočs lūdzis finansiālu atbalstu faniem. “Lūdzu, turpiniet mūs atbalstīt, jo mēs arī esam atkarīgi no jūsu finansiālā atbalsta. Dienā, kad parakstīsim līgumu, es jums lūgšu uzstādīt jaunu rekordu ar SMS kampaņu. Varbūt 300000, 500000 vai pat miljons ziņu varētu savākt, un šis atbalsts mums ļoti noderētu,” saka Kočs.

Nosūtot SMS ar tekstu “Mesutol campaign” uz numuru 1907, kas ir “Fenerbahce” dibināšanas gads, cilvēks ziedo aptuveni 2 eiro. “Fenerbahce” nav vienīgā komanda, kas ar SMS palīdzību vākusi naudas līdzekļus, jo arī “Galatasaray” tādā pat veidā centās nosegt finansiālos zaudējumus.

Tiek ziņots, ka komandas parādsaistības jau pirms Ezila pievienošanās pārsniedza 500 miljonus eiro, bet Vācijas futbolista alga ir paredzēta nepilnu 4 miljonu eiro apmērā katru gadu. Jaunās sezonas sākumā “Fenerbahce” parakstīja līgumu ar 8 pirmās komandas spēlētiem un ir vienīgā no Turcijas “lielā četrinieka”, kas centusies segt parādsaistības bez parādu pārstrukturēšanas programmas palīdzības.

Komandas līdzjutējiem Ezila pievienošanās ir ļoti nozīmīgs notikums, jo tas izraisīja plašu rezonansi sociālajos tīklos, turklāt vairāk nekā 300 tūkstoši līdzjutēju esot sekojuši līdzi futbolista privātās lidmašīnas ceļam no Londonas uz Stambulu.

sportapils