SP daidžests – īsumā par svarīgako vakar

Turpmāk “Sportapils” piedāvās īsu atskatu uz aizvadītās dienas svarīgākajiem notikumiem jeb “daidžestu”!

Vēl nav īsti skaidrības par to, kurā valstī norisināsies pasaules čempionāts hokejā, turklāt vakar Sportacentrs.com vēstīja, ka IIHF prezidents Renē Fāzels apsver atņemt Latvijai tiesības uz čempionātu un rīkot to Slovākijā. Fāzers krievu presei atzina, ka lēmums par čempionāta norises vietu tiks pieņemts nākamendēļ.

“VEF Rīga” izšķirošajā cīņā par iekļūšanu FIBA Čempionu līgas TOP16 izlaida pārsvaru pret “Peristeri”, taču Kristers Zoriks 1,2 sekundes pirms mača beigām ar precīzu tālmetienu izrāva panākumu rīdziniekiem – 60:57.

Itālijas futbola kausa ceturtdaļfinālā tikās abi Milānas grandi jeb “Inter” un “Milan”. Pirmajā puslaikā, pateicoties Zlatana Ibrahīmoviča gūtajiem vārtiem, vadībā atradās “Milan”, bet 2. spēles daļā zviedrs saņēma 2. dzelteno kartīti, un komanda palika mazākumā. 71. minūtē “Inter” panāca 1:1, bet kompensācijas laika 7. minūtē Kristians Ēriksens ieveda “Inter” nākamajā kārtā.

Lielas finanšu problēmas ir “Barcelona” futbola komandai, kas pārsniegušas 1 miljardu eiro. Klubs cer, ka varēs atlikt maksājumus vismaz līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Vadības grožus Anglijas Premjerlīgā pārņēmusi “City”, kas vakar vakarā sagrāva “West Bromwich” ar rezultātu 5:0.

Eirolīgā Dairis Bertāns aizvadīja sezonas rezultatīvāko spēli, gūstot 15 punktus, savukārt Jāņa Timmas kontā astoņi punkti, bet “Khimki” zaudēja 14. spēli pēc kārtas, ar rezultātu 93:95 piekāpjoties “Bayern”. Rolands Šmits kaldināja “Barcelona” uzvaru pār “Zenit” (85:81) ar diviem punktiem.

NBA laukumos uzvaras turpināt krāt “Jazz”, kas ar 108:94 uzvaru pār “Knicks” izcīnījusi 9. uzvaru pēc kārtas. Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs aizvadītajā naktī nedevās laukumā, bet viņu pārstāvošo komandu duelī “Rockets” apspēlēja “Wizards” – 107:88.

Latviešu pārstāvētās NHL komandas aizvadītajā naktī piedzīvoja zaudējumus – “Blue Jackets”, Elvim Merzļikinam paliekot rezervē, pamatlaika pēdējās sekundēs ielaida vārtus un pēcspēles soda metienus zaudēja “Panthers” (3:4). Teodors Bļugers laukumā pavadītajās 15 minūtēs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, un “Penguins” atzina “Bruins” pārākumu (2:3), bet “Sharks” bez Rūdolfa Balcera sastāvā ar 3:7 zaudēja “Avalanche”.

Futbola Virslīgas komandu Jūrmalas “Spartaks” jaunajā sezonā trenēs Mareks Zubs, kurš 2017. gada pirmajā pusē jau bija pie jūrmalnieku stūres.

sportapils