Medijs publisko Mesi iespaidīgo algu – lielākā sporta vēsturē

Spāņu medijs “El Mundo” publiskojis informāciju par futbola megazvaigznes Lionela Mesi pašreizējo algu, kas, ja informācija ir patiesa, būtu lielākā sporta vēsturē. Argentīnietis, protams, nav priecīgs par publikāciju, kā rezultātā tiesu darbi varētu notikt gan pret mediju, gan “Barcelona” komandu.

Kā vēsta “El Mundo”, četru gadu līguma vērtība ir 555 miljoni eiro, ieskaitot dažādus mainīgos kritērijus. Līgumu futbolists ar komandu parakstīja 2017. gada novembrī, un katru sezonu Mesi nopelna 138 miljonus. Līgumā tika iekļauts parakstīšanas bonuss 115 miljonu eiro vērtībā, kā arī lojalitātes bonuss 78 miljonu apmērā.

Mesi līgums spēkā ar “Barcelona” ir vēl 5 mēnešus, un “El Mundo” apgalvo, ka futbolists šobrīd ir nopelnījis vairāk nekā 511 miljonus.

Pēc tam, kad presē nonāca informācija par Mesi algu, “Barcelona” izplatīja paziņojumu: “Klubs kategoriski noraida jebkādu atbildību par dokumentu publiskošanu un veiks tiesiskos pasākumus pret “El Mundo”, lai kompensētu jebkādus zaudējumus, kas varētu rasties publikācijas rezultātā. Komanda pauž pilnu atbalstu Mesi, īpaši ņemot vērā jebkādus mēģinājumus nomelnot viņa tēlu un sabojāt attiecības ar klubu, kurā viņš strādājis, lai kļūtu par labāko futbolistu pasaulē un vēsturē.”

Mesi komanda esot gatava iet tiesisko ceļu, izvirzot apsūdzības pret mediju un “Barcelona”. Nevienam nav noslēpums, ka pagājušajā vasarā Mesi vēlējās pamest “Barcelona” komandu, tomēr beigās izlēma aizvadīt pēdējo sezonu.

Jau vēstījām, ka “Barcelona” finansiālā ziņā piedzīvo grūtus laikus, jo komandas parādsaistības ir vairāk nekā 1 miljards eiro.

sportapils