Šiciem vēl viena medaļa, Bļugers turpina krāt punktus – aizvadītās dienas aktualitātes

Medaļas turpina iegūt Andris un Juris Šici, kuri kamaniņu pasaules čempionātā izcīnīja 3. vietu divnieku sacensībās. Oskara Ķibermaņa pilotētais bobsleja divnieks noslēdzošajā pasaules kausa izcīņas posmā izcīnīja 2. vietu.

Ziemeļamerikā Teodors Bļugers atdeva rezultatīvu piespēli (6. punkts šosezon) un palīdzēja Pitsburgas “Penguins” ar 5:4 papildlaikā pārspēt Ņujorkas “Rangers”, savukārt Kristaps Porziņģis nedevās laukumā, jo Dalasas “Mavericks” bija divas spēles divās dienās, turklāt komanda ar 105:111 zaudēja Fīniksas “Suns”.

Melburnas turnīrus ar uzvarām sākušas latvietes. Anastasija Sevastova pārliecinoši ar 6:4, 6:2 pieveica Medisonu Brengli, bet Aļona Ostapenko trīs setu cīņā tika galā ar Sāru Erani – 4:6, 6:3, 6:1.

Turpinās Eiropas čempionāts biatlonā, un Baiba Bendika 10 kilometru iedzīšanā pieļāva četras kļūdas šaušanā, beigās finišējot 11. vietā.

Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā trešo reizi šosezon tika basketbola smagsvari jeb BK “Ventspils” un “VEF Rīga”, un uzvaru ar rezultātu 99:87 izcīnīja rīdzinieki. Pārējos mačos BK “Ogre” pieveica BK “Liepāja” (92:74), bet “Latvijas Universitāte” tika pie 1. uzvaras sezonā, ar 65:62 pieveicot “Valmiera Glass ViA”.

Anglijas Premjerlīgas līdere Mančestras “City” ar 1:0 apspēlēja Šēfildas “United”, bet cits Mančestras klubs “United” nospēlēja 0:0 ar Londonas “Arsenal”. Spānijas čempionātā Madrides “Real”, spēlējot mazākumā jau no 9. minūtes, zaudēja “Levante” ar 1:2, tādējādi piedzīvojot pirmo neveiksmi kopš novembra. Pie panākuma Itālijas A sērijā tika līdervienība “Milan”, kurai 2:1 uzvara pār “Atalanta”.

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis nosauca tās 14 basketbolistes, kuras gatavosies izšķirošajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, kamēr vīriešu izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera kandidātu sarakstā ir arī pieci latvieši, kuri pārstāv Eirolīgas komandas. Jānis Timma atzina, ka cer palīdzēt izlasei, taču viss būs atkarīgs no komandas lēmumiem un basketbolista veselības stāvokļa.

Otru rezultatīvāko spēli VTB līgā aizvadījis Toms Leimanis, kurš guva 17 punktus, tiesa, “Tsmoki-Minsk” zaudēja “Unics” ar 66:76.

sportapils