Aviokatastrofā izdzīvojušais “Chapecoense” kapteinis paceļ virs galvas kausu

Aizvadītajā nedēļā noskaidrojās čempions Brazīlijas futbola B sērijas čempionātā jeb 2. spēcīgākajā valsts turnīrā. Par čempioni kļuva “Chapecoense” – komanda, kura pirms mazliet vairāk kā četriem gadiem iekļuva aviokatastrofā, kurā izdzīvoja tikai seši cilvēki no 77. Viens no viņiem bija Alans Rašels, kurš, būdams komandas kapteinis, virs galvas cēla B sērijas čempionu trofeju.

2016. gada novembra beigās “Chapecoense” lidoja uz Dienvidamerikas otrā spēcīgākā futbola klubu turnīra “Copa Sudamericana” pirmo finālspēli, bet Kolumbijā lidmašīna avarēja. Uz klāja atradās 77 cilvēki, izdzīvoja tikai seši, no kuriem spēlētāji bija trīs, ieskaitot Rašelu. Katastrofā futbolists iedzīvojās nopietnā muguras traumā, un bija nepieciešama operācija, taču jau pēc deviņiem mēnešiem Rašels atgriezās laukumā.

“Chapecoense” sezonas noslēdzošajā un izšķirošajā mačā atradās vadībā ar 2:1 pret “Confianca”, taču vajadzēja gūt vēl vienus vārtus, lai turnīra tabulā apdzītu “America MG”, kurai bija identiska bilance. Kompensācijas laika 7. minūtē “Chapecoense” nopelnīja 11 metru soda sitienu, un Anselmo Ramons raidīja bumbu vārtos. Svinības varēja sākties!

“Pirmkārt, paldies Dievam par šo iespēju,” pēc spēles sacīja Rašels. “Par to, ka deva mums veselību un saprātu, lai pārdzīvotu visu, kas notika. Nav nekāds noslēpums par algu problēmām, kurām esam gājuši cauri. Es jau iepriekš teicu, ka esmu lepns būt par daļu no šīs grupas, taču nezinu vai palikšu šajā komandā. Esmu ļoti priecīgs, ka mans vārds atkal tiks ierakstīts komandas vēsturē. Dažiem cilvēkiem no Čapeko jāiemācās mani cienīt, viņiem jāiemācās cienīt tos, kuri veidojuši vēsturi, un es to esmu darījis.”

Beigās futbolists veltīja komandas bijušajam prezidentam Paulo Magro, kurš 30. decembrī nomira COVID-19 izraisīto komplikāciju dēļ.

sportapils