Pasaules čempionāts hokejā notiks tikai Rīgā, “VEF Rīga” pretī Spānijas TOP5 komandas – aizvadītās dienas aktualitātes

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) vakar oficiāli paziņoja, ka pavasarī notiekošais pasaules hokeja čempionāts norisināsies tikai un vienīgi Rīgā! Spēles tiks aizvadītas “Arēnā Rīga” un Olimpiskajā centrā, bet Daugavas stadionā būs treniņu halle. “Mums nebija citas izvēles, kā spēlēt tikai Latvijā, mēs pieņēmām vienīgo pareizo lēmumu,” sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels.

Pretinieces FIBA Čempionu līgas 2. kārtā uzzināja “VEF Rīga”. J grupā rīdzinieki spēlēs kopā ar “Igokea” no Bosnijas un Hercegovinas un divām spāņu komandām – pašreizējo līgas čempioni “San Pablo Burgos” un “Tenerife”, kas ACB līgā šobrīd atrodas 3. vietā, kamēr “Burgos” ieņem 5. vietu.

Dāvis Bertāns aizvadītajā naktī “Wizards” zaudējumā pret “Trail Blazers” (121:132) guva tikai sešus punktus, bet citā mačā ar iespaidīgu rezultativitāti izcēlās Freds Vanvlīts, kurš realizēja 11 tālmetienus un kopumā guva 54 punktus.

NHL laukumos Elvis Merzļikins atvairīja visus deviņus metienus, bet “Blue Jackets” ar rezultātu 3:6 zaudēja “Stars” komandai. Latvietis devās laukumā brīdī, kad rezultāts uz tablo vēstīja par 1:5.

Rīgas “Dinamo” vakar bija tuvu vēl vienai sensācijai, tomēr komanda trešajā periodā nenoturēja divu vārtu pārsvaru pret CSKA, papildlaikā piedzīvojot zaudējumu ar 3:4.

Aļona Ostapenko piedzīvoja zaudējumu Melburnas sacensību 3. kārtā, ar 7:6(4), 3:6, 2:6 atzīstot Eļinas Svitoļinas pārākumu. Tagad gan Ostapenko, gan Anastasijai Sevastovai priekšā “Australian Open”.

Vācijas kausā futbolā vakar kaunpilnu zaudējumu piedzīvoja “Bayer” – papildlaika pēdējās minūtēs komanda ielaida vārtus un ar 1:2 zaudēja 4. līgas komandai “Rot-Weiss”, bet Dortmundes “Borussia” papildlaikā apspēlēja “Paderborn” ar 3:2.

Anglijas Premjerlīgā ļoti rezultatīvi spēlēja Mančestras “United”, kas neatstāja nekādu cerību “Southampton”, sagraujot pretinieku ar rezultātu 9:0. Itālijas kausā sākušās pusfinālu cīņas, un pirmajā mačā “Juventus” pārspēja “Inter” (2:1), abus vārtus Turīnas rindās gūstot Krištianu Ronaldu.

Parīzes “Saint-Germain” viens no līderiem Neimārs pavēstījis, ka vēlas turpināt pārstāvēt Francijas komandu arī pēc pašreizējā līguma beigām, turklāt brazīlietis aicināja Kiljanu Mbapē darīt to pašu.

Rodžers Federers, kurš gadu nav piedalījies nevienā turnīrā, pavēstījis, ka atgriezties kortā varētu martā paredzētajā “Qatar Open” turnīrā.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka BK “Ogre” nedēļas nogalē paredzētais mačs pret “VEF Rīga” netiks pārcelts, Ogres komanda devusies karantīnā, kā rezultātā spēle nenotiks.

sportapils