Fernandesa pievienošanās “Manchester United” – visu laiku labākais Premjerlīgas transfērs janvārī

BBC veica aptauju, lai noskaidrotu, kuru spēlētāju pievienošanās janvāra pāreju periodā Anglijas Premjerlīgas komandām vērtējamas kā visu laiku labākās. Fani balsojumā noteica, ka labākais transfērs notika 2020. gada janvārī, kad Bruno Fernandess no Lisabonas “Sporting” pārcēlās uz Mančestras “United”.

Pagājušā gada janvārī, kad Fernandess vēl nebija pievienojies “sarkanajiem velniem”, komanda bija piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas, atradās 5. vietā un par 30 punktiem atpalika no līderes “Liverpool”. Kopš brīža, kad Fernandess kļuva par daļu no MU, komanda spēlē krietni labāk un šobrīd ir reāla pretendente uz titulu, atrodoties 2. vietā un atpaliekot par trim punktiem no otra pilsētas granda “City”, kam ir par vienu aizvadītu spēli mazāk.

Gada laikā Fernandess visos turnīros guvis 28 vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles. Portugālis piedalījies 45 vārtu guvumos, un tas ir labākais rādītājs starp visiem Premjerlīgas spēlētājiem šajā periodā. Starp visiem Eiropas TOP5 futbolu līgu spēlētājiem tikai Robertam Levandovskim, Krištianu Ronaldu un Lionelam Mesi ir vairāk vārtu + piespēļu nekā Fernandesam. “United” par Fernandesu “Sporting” komandai samaksāja mazliet vairāk kā 53 miljonus eiro.

“Viņa klātbūtne bija jūtama jau no pirmās minūtes, viņš ir Pola Skolza un Huana Sebastiana Verona apvienojums – Verona temperaments un daudzas Skolza kvalitātes,” pēc Fernandesa debijas mača sacīja “United” galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs.

Aizvadītajā gadā Fernandess četras reizes tika atzīts par Premjerlīgas labāko mēneša spēlētāju, bet Krištianu Ronaldu, Tjerī Anrī, Frenks Lempards un Alans Šīrers, pārstāvot Premjerlīgas komandas, tikai četras reizes karjeras laikā saņēma šādu apbalvojumu.

Fani aptaujā par vēl būtiskiem papildinājumiem atzina Virgila van Deika 2018. gada pāreju no “Southampton” uz “Liverpool”, Nemaņas Vidiča pievienošanos “United” 2006. gadā, kā arī Luisa Svaresa pāreju uz “Liverpool” 2011. gadā. Ar pilniem aptaujas rezultātiem var iepazīties šeit.

sportapils